Thumbnail
Τι αναφέρει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου και τι ζητά η ΔΟΕ

Τις απειλές για διώξεις του Δ.Σ. Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου και δύο εκπαιδευτικών μελών του Συλλόγου, από την Διοίκηση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, καταγγέλλει η ΔΟΕ.

Πιο αναλυτικά, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. "καταδικάζει τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το ζήτημα της επιλογής του Συντονιστή Κολύμβησης η Διεύθυνση Π.Ε. του Νομού Ηλείας, δίχως να γίνει, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πύργου, καμία ανακοίνωση ενημέρωσης των συναδέλφων, ώστε να διασφαλιστεί η απαιτούμενη διαφάνεια στη διαδικασία."

Τι συνέβη

Όπως επισημαίνει η ΔΟΕ, επικαλούμενη την καταγγελία του Συλλόγου, "η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων και αναπληρώτρια του Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηλείας, όχι μόνο δεν αναγνώρισε τον προβληματικό χαρακτήρα της διαδικασίας που τηρήθηκε, αλλά απείλησε τα μέλη του Δ.Σ. και τις καταγγέλλουσες εκπαιδευτικούς με πειθαρχική δίωξη υποστηρίζοντας ότι υπέπεσαν σε πειθαρχικό παράπτωμα. Αυτό γιατί ο Σύλλογος απέστειλε έγγραφο  στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας με το οποίο αναδείκνυε το ζήτημα υποβάλλοντας (κακώς κατ’ αυτήν) συνημμένα και τις έγγραφες καταγγελίες των δύο εκπαιδευτικών οι οποίες, κατά την προσωπική της εκτίμηση, περιείχαν συκοφαντικές και προσβλητικές προς το πρόσωπό της εκφράσεις, οι οποίες ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και τις οποίες ο Σύλλογος υιοθέτησε."

"Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί ότι οι ενέργειες αυτές κινούνται στην κατεύθυνση καταστολής  της συνδικαλιστικής δράσης και της δημιουργίας κλίματος εκφοβισμού των συναδέλφων", σημειώνεται καταληκτικά και συμπληρώνεται: "Απαιτούμε την άμεση επανόρθωση εκ μέρους της διοίκησης και ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα ανεχτούμε την παραμικρή σκέψη δίωξης των συναδέλφων μας."

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους ιδιωτικού: ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κατερίνα Νοτοπούλου
Κ. Νοτοπούλου: «Στον αέρα» η Ειδική Αγωγή – Ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς είναι αναπληρωτής
Το ζήτημα των μεγάλων κενών και της υποστελέχωσης φέρνουν ξανά στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Κ. Νοτοπούλου: «Στον αέρα» η Ειδική Αγωγή – Ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς είναι αναπληρωτής
Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ: «Η επιλογή Χαμενεΐ με ανησυχεί – Καμία στρατιωτική αποστολή στο Ιράν στο άμεσο μέλλον»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθαρίζει ότι οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν ανάπτυξη στρατευμάτων ενώ παρακολουθούν στενά την ιρανική ηγεσία
Τραμπ: «Η επιλογή Χαμενεΐ με ανησυχεί – Καμία στρατιωτική αποστολή στο Ιράν στο άμεσο μέλλον»