Thumbnail
Αντιφασιστικό συλλαλητήριο διοργανώνεται το Σάββατο 24/11 στον Γέρακα ενάντια στη δράση ακροδεξιών και νεοναζιστικών οργανώσεων στα σχολεία της περιοχής

Στο συλλαλητήριο καλεί και συμμετέχει και η Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, η οποία κάνει λόγο για εθνικιστική υστερία και επίθεση σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και νέους στην περιοχή.

Η προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12μ στο Μετρό Παλλήνης και θα ακολουθήσει πορεία στην πλατεία Γέρακα.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ αναφέρεται: "Το Δ.Σ της Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής  συμμετέχει στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που οργανώνεται στην Παλλήνη Γέρακα, ενάντια στην απροκάλυπτη δράση ναζιστικών και φασιστικών οργανώσεων στα σχολεία και τις γειτονιές της περιοχής, στην εθνικιστική υστερία και στην επίθεση στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και σε νέους."

Παράλληλα, επισημαίνεται: "Τα σωματεία, οι συλλογικότητες, το εργατικό, το νεολαιίστικο και το εκπαιδευτικό κίνημα πρέπει να πάρουν την υπόθεση της αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής πάλης στα χέρια τους."

"Το Δ.Σ της Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της  Αντιφασιστικής – Αντιεθνικιστικής Πρωτοβουλίας Αν Αττικής, καλεί κάθε σωματείο και συλλογικότητα να το στηρίξει", καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το επεισόδιο με τους μαθητές στο 1ο ΓΕΛ Γέρακα αποτέλεσε αφορμή για ακροδεξιές και νεοναζιστικές οργανώσεις να εμφανιστούν στην περιοχή, με τους καθηγητές και τον διευθυντή του σχολείου να κάνουν λόγο ακόμη και για απειλές σε βάρος τους και την Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής να καταγγέλλει τη στοχοποίησή τους.

Και όλα αυτά την ώρα που νεοναζιστικές ομάδες, μέσω social media, καθώς και ιστοσελίδες που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή υποκινούν καταλήψεις για "εθνικά θέματα" σε σχολεία της χώρας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το ΤΕΛΙΚΟ Μητρώο Ωφελουμένων - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ GOLEARN

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), λογότυπο
ΙΕΠ: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών με επίδομα έως 230 ευρώ και έξτρα μοριοδότηση
Το νέο «πακέτο» κινήτρων για την προσέλκυση εκπαιδευτικών στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)
ΙΕΠ: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών με επίδομα έως 230 ευρώ και έξτρα μοριοδότηση
ζαχαρακη
Σοφία Ζαχαράκη: Τριπλή παρέμβαση για τα πτυχία ΑΣΚΕ και ΑΣΜΕ
Η Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε τη δημιουργία ετήσιου προγράμματος στο ΕΑΠ και τη δυνατότητα κατάταξης στο τέταρτο έτος σπουδών της νέας Ανώτατης...
Σοφία Ζαχαράκη: Τριπλή παρέμβαση για τα πτυχία ΑΣΚΕ και ΑΣΜΕ