Thumbnail
Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ

Με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει τα εξής:

Πρόκειται για ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα.

Ποτέ και για καμία Σχολή ή Τμήμα δεν έχει υπάρξει στα Μηχανογραφικά Δελτία των Πανελλαδικών Εξετάσεων «αστερίσκος» ή άλλου είδους επισήμανση σχετική με τη διάρκεια σπουδών και το επίπεδο των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Άλλωστε το ίδιο δημοσίευμα αναιρεί τα όσα υποστηρίζει στον τίτλο του και στο ρεπορτάζ, από το ίδιο το ρεπορτάζ! Αναφέρει ως παράδειγμα τη Σχολή Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που είναι 4ετούς φοίτησης, ενώ η ίδια σχολή των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Πάτρας είναι 5ετούς φοίτησης.

Όλες οι σχολές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής είναι 4ετούς φοίτησης, απονέμουν πτυχία ισότιμα των υπολοίπων Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ), δηλαδή διπλώματα επιπέδου 6 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων και οι απόφοιτοι λαμβάνουν αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα, όπως ρητά αναφέρεται στον νόμο 4521/2018.

Πλήθος ρεπορτάζ στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο δημοσιεύτηκαν πριν και μετά την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Στην ιστοσελίδα του υπουργείου άλλωστε υπάρχουν όλα τα σχετικά και μόνο έλλειψη πληροφόρησης δεν μπορεί να ισχυριστεί ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Είναι απολύτως γνωστό ότι ο νόμος 4485/2017 προβλέπει ότι μόνο τα πενταετή προγράμματα σπουδών αποδίδουν πτυχίο που ακαδημαϊκά είναι επιπέδου μάστερ (επίπεδο 7).

Ως γνωστόν δεν δικαιολογείται σε καμία λειτουργία του κράτους άγνοια νόμου.

Επιπλέον, είναι απαράδεκτη η υποτίμηση των πτυχίων που θα απονέμει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ως «κατώτερων» και μάλιστα χαρακτηρίζοντάς τα ως «πτυχία ΤΕΙ» όταν εδώ και χρόνια τα πτυχία των ΤΕΙ λόγω της ανωτατοποίησης και της 4ετους φοίτησης είναι πλέον ισότιμα των Πανεπιστημίων.

Είναι εμφανές ότι το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας δεν υπηρετεί την ενημέρωση. Αναρωτιόμαστε αν είναι ποτέ δυνατόν η άγνοια ενός γονέα να αποτελεί… είδηση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πετσέτες
Το συχνό καλοκαιρινό λάθος με τις πετσέτες – Πώς να τις κρατήσετε καθαρές, αφράτες και χωρίς οσμές
Η κακή συνήθεια να αφήνουμε τις πετσέτες υγρές σε κλειστούς χώρους προκαλεί μούχλα, βακτήρια και απώλεια απορροφητικότητας – Ο σωστός τρόπος...
Το συχνό καλοκαιρινό λάθος με τις πετσέτες – Πώς να τις κρατήσετε καθαρές, αφράτες και χωρίς οσμές
κεφτέδες
Αρωματικοί κεφτέδες στο πήλινο με σάλτσα και λιωμένο τυρί – μια γευστική εμπειρία
Ένα παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει ζουμερούς κεφτέδες με πλούσια σάλτσα και λιωμένο τυρί για αξέχαστη γεύση
Αρωματικοί κεφτέδες στο πήλινο με σάλτσα και λιωμένο τυρί – μια γευστική εμπειρία
δασκάλα
Ειδική Αγωγή: Καταγγελίες για αδικαιολόγητο αποκλεισμό και «κόψιμο» μορίων στους προσωρινούς πίνακες
Μαζικές καταγγελίες για αδικαιολόγητους αποκλεισμούς από τους προσωρινούς πίνακες
Ειδική Αγωγή: Καταγγελίες για αδικαιολόγητο αποκλεισμό και «κόψιμο» μορίων στους προσωρινούς πίνακες