Thumbnail
Τι αναφέρει η ΟΙΕΛΕ και Εκπαιδευτικοί για την κατάσταση που επικρατεί

Μία ακόμη καταγγελία για το "μαύρο" τοπίο και τις τραγικές συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην Ιδιωτική Εκπαίδευση πραγματοποιεί η ΟΙΕΛΕ. Αυτή τη φορά γίνεται αναφορά στα Νηπιαγωγεία και στις σχετικές καταγγελίες που λαμβάνει η Ομοσπονδία από εργαζόμενους.

Έγκυες συνοδοί στα σχολικά μετά από αφόρητες πιέσεις, Εκπαιδευτικοί-καθαρίστριες σε τουαλέτες, παράνομες συμβάσεις εργασίας, εργασία Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι. Αυτή είναι η κατάσταση που περιγράφεται σε από Νηπιαγωγό, η οποία απέστειλε σχετικό e-mail στην ΟΙΕΛΕ.

Όπως σημειώνει ακόμη η Ομοσπονδία, εδώ και δύο ημέρες λαμβάνει καταγγελίες εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία από όλη τη χώρα που συγκλονίζουν, μετά από σχετική της ανακοίνωση που αναδημοσίευσε και το alfavita.gr.

"Πλέον, η Ομοσπονδία έχει συγκροτήσει φάκελο με συγκεκριμένα ιδιωτικά νηπιαγωγεία και ζητά άμεση εισαγγελική παρέμβαση για να τερματιστεί ο ζόφος που επικρατεί στο χώρο αυτό. Βάναυση καταπάτηση του ιερού δικαιώματος στη μητρότητα, απλήρωτη εργασία Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι, εκπαιδευτικοί που εργάζονται ως κηπουροί, καθαρίστριες σε τουαλέτες, νηπιαγωγοί που προσλαμβάνονται ως ιδιωτικοί υπάλληλοι για να τους καταβάλλεται λιγότερο από μισό του νόμιμου μισθού", αναφέρει η ΟΙΕΛΕ.

Έτσι, αντί κειμένου, αναδημοσιεύει μια από τις καταγγελίες που έλαβε. Όπως διευκρινίζεται, "τα ονόματα της εκπαιδευτικού και των νηπιαγωγείων δεν αναφέρονται για ευνόητους λόγους, αλλά ήδη η Ομοσπονδία έχει προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες."

Δείτε την καταγγελία:

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Το Διεθνές Απολυτήριο (IB) «μπαίνει» στα Δημόσια Λύκεια – Όλες οι αλλαγές
Ισότιμο με το απολυτήριο Γενικών Λυκείων το International Baccalaureate – Πώς θα γίνει η επιλογή μαθητών, ποιοι εκπαιδευτικοί θα διδάσκουν και το...
Το Διεθνές Απολυτήριο (IB) «μπαίνει» στα Δημόσια Λύκεια – Όλες οι αλλαγές
sde
Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας: Έλεγχος απολυτηρίων με ένα «κλικ»
Νέα ψηφιακά εργαλεία για την εγγραφή στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας - Διασταύρωση στοιχείων μεταναστών και άμεση επιβεβαίωση απολυτηρίων
Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας: Έλεγχος απολυτηρίων με ένα «κλικ»
ekdromi.jpg
«Εμπόδια» στις σχολικές εκδρομές: Αναστάτωση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Θεσσαλονίκης
Η Δ’ ΕΛΜΕΘ ζητά άμεσες παρεμβάσεις για να πραγματοποιηθούν κανονικά οι προγραμματισμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις
«Εμπόδια» στις σχολικές εκδρομές: Αναστάτωση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Θεσσαλονίκης