Thumbnail
ΑΠΘ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο ελληνικό Πανεπιστήμιο που γίνεται μέλος του Δικτύου «Scholars at Risk/SAR» .

Το Δίκτυο «Scholars at Risk Network» ιδρύθηκε το 2000, αριθμεί περισσότερα από 500 μέλη σε όλο τον κόσμο και αποτελεί ένα δυναμικό, παγκόσμιο κίνημα, που έχει ως βάση του το όραμα για έναν κόσμο στον οποίο ο καθένας απολαμβάνει την ελευθερία της σκέψης, της αμφισβήτησης και της ανταλλαγής ιδεών. Κάθε χρόνο, το Δίκτυο παρέχει βοήθεια σε περισσότερους από 350 ακαδημαϊκούς, προσφέροντας ασφαλείς χώρους σε συνεργαζόμενα πανεπιστήμια.

Δύο εκπρόσωποι του ΑΠΘ οι Αναπληρωτές Καθηγητές  Γ. Ζαρωτιάδης, (Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών) και Α. Τριανταφυλλίδης (Τμήμα Βιολογίας, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Προγράμματος S.U.C.RE. - Supporting University Community pathways for REfugees-migrants, Συντονιστής του οποίου είναι το ΑΠΘ) συμμετείχαν στο συνέδριο του SAR με τίτλο «The University and the Future of Democracy», που διεξήχθη από 23/04/18 -26/04/18 στο Βερολίνο.

Το ΑΠΘ, ως το πρώτο ελληνικό Πανεπιστήμιο που συμμετέχει στο Δίκτυο SAR, έλαβε θερμές επιστολές καλωσορίσματος εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του SAR, αλλά και συγχαρητήριες επιστολές για την παρουσίαση του προγράμματος S.U.C.R.E., από όπου προέκυψαν συγκεκριμένες προτάσεις για περαιτέρω δράσεις και ενέργειες. 

Επικοινωνία με Δημοσιογράφους:

Αν. Καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, τηλ. 2310 998545, e-mail: [email protected].

Κοσμήτορας Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Αν. Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ,  Γρηγόριος Ζαρωτιάδης, τηλ. 6977607086

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ινδονησια
Τραγικός θάνατος στο Μπαλί: Φοιτήτρια λιμοκτόνησε ακολουθώντας ακραίο φρουταριανισμό
Η ιστορία της Karolina Krzyzak προειδοποιεί για τους κινδύνους όταν οι διατροφικές τάσεις συνδυάζονται με ψυχικές διαταραχές
Τραγικός θάνατος στο Μπαλί: Φοιτήτρια λιμοκτόνησε ακολουθώντας ακραίο φρουταριανισμό
ταξη
Επιστροφή στα θρανία: Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το Πάσχα 2026
Μαθητές και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στη μάθηση τη Δευτέρα 20 Απριλίου – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν γονείς και μαθητές για την επανέναρξη των...
Επιστροφή στα θρανία: Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το Πάσχα 2026
αστυνομικη βια
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Φοιτητές καταγγέλλουν «κρεσέντο καταστολής» στις εστίες
Ένταση και καταστολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Ο Σύλλογος Εστιακών υπερασπίζεται τον χώρο κοινωνικοποίησης και πολιτισμού
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Φοιτητές καταγγέλλουν «κρεσέντο καταστολής» στις εστίες