Εκπαίδευση

Γαβρόγλου: Η κυβέρνηση στέκεται απέναντι στα μικροσυμφέροντα στην Εκπαίδευση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι δήλωσε Πανελλαδικές και Λύκειο

Για τις παθογένειες που υπάρχουν στο εκπαιδευτικό σύστημα και το πώς η κυβέρνηση θέλει να τις αντιμετωπίσει, μίλησε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, στη σχετική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου στη Λάρισα.

Ο κ. Γαβρόγλου είπε πως ως κυβέρνηση «θέλουμε να αναδείξουμε τις παθογένειες και τα προβλήματα που υπάρχουν στην εκπαίδευση και να είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι, ανεξάρτητα αν οι φορείς των μικροσυμφερόντων είναι αριστεροί, κεντρώοι, ή συντηρητικοί».

Αναφερόμενος στο λύκειο, ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε πως επιλογή της κυβέρνησης είναι «να ολοκληρώνονται οι σπουδές στη β' λυκείου και η γ' λυκείου να είναι ένα προπαρασκευαστικό έτος χωρίς να χάνει το σχολικό της χαρακτήρα».

Σχετικά με το ζήτημα των πανελλαδικών, ο κ. Γαβρόγλου είπε πως «η κάθε φουρνιά μαθητών που δίνει πανελλαδικές εξετάσεις κοστίζει στις οικογένειες 2 δισ. ευρώ».

Τέλος, o υπουργός Παιδείας σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι «να εδραιωθεί μια κανονικότητα» σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, ενώ αναφερόμενος στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση είπε πως στα πανεπιστήμια θα πρέπει λειτουργούν και Κέντρα Δια Βίου Εκπαίδευσης, ώστε να μπορέσουν τα ιδρύματα «να συνδεθούν με τις διάφορες ανάγκες της κοινωνίας».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση