Thumbnail
Των αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Βασίλη Βούγια & Δημήτρη Παπαευθυμίου

Σύμφωνα με σημερινή πληροφόρηση που είχαμε από αρμοδίους του Υπουργείου Παιδείας:

  • Την Παρασκευή 25/08 ή στην χειρότερη περίπτωση τη Δευτέρα 28 Αυγούστου θ ανακοινωθούν οι Πίνακες υποψηφίων αναπληρωτών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και με 5ήμερη προθεσμία θα κληθούν να δηλώσουν περιοχές προτίμησης. Οι Πίνακες εκπαιδευτικών Α/θμιας εκπαίδευσης είναι ήδη έτοιμοι, ενώ οι της Β/θμιας θα είναι έτοιμοι την Παρασκευή 25/08.

  • Το Α.Σ.Ε.Π. έχει ήδη αποστείλει στις Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου(για Ε.Ε.Π.), Αττικής(για Ε.Ε.Π.) τις απαντήσεις επί των ενστάσεων των αναπληρωτών, ενώ για τις Π.Δ.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας/Θράκης και Κρήτης πολύ σύντομα θα υπάρξουν και εκεί αποστολές επί των ενστάσεων από το Α.Σ.Ε.Π.

  • Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου πιστεύεται πως θα υπάρξουν σε ένα μεγάλο ποσοστό(70% για εκπαιδευτικούς, ίσως και το σύνολο για Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π.) προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.

  • Όλα τα Προγράμματα ΕΣΠΑ και τα ΠΕΠ(Τα ΠΕΠ της  Στερεάς Ελλάδας αποτελούν εκκρεμότητα η οποία σύντομα θα διευθετηθεί) είναι έτοιμα, έτσι θα υπάρξουν προσλήψεις και για Παράλληλη Στήριξη(60% την πρώτη φάση και 40% τη δεύτερη), αλλά και για Συνοδούς Ε.Β.Π. και Σχολικούς Νοσηλευτές την παραπάνω ημερομηνία Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου.

  • Από το Πρόγραμμα της εξατομικευμένης θα διατεθούν φέτος πάνω από 6.000 πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και Τμήματα Ένταξης.

  • Οι προσλήψεις από το Πρόγραμμα της εξειδικευμένης(Παράλληλη Στήριξη) Θα είναι κατά τι περισσότερες από τις περσινές, δεν θα φτάσουν όμως να καλύψουν το σύνολο των αιτημάτων, τα οποία υπολογίζονται φέτος να είναι πάνω από τις 6.000.

  • Δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων που ιδρύθηκαν φέτος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου, αν και είναι αρμοδιότητα των Δήμων η λειτουργία τους, πλην του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Γλυφάδας.

  • Το Υπουργείο επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα επιλύεται το πρόβλημα της Παιδαγωγικής Επάρκειας για όλους(και για το Ε.Β.Π.) στο χώρο της εκπαίδευσης.

  • Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. απέστειλε έγγραφο στις Π.Δ.Ε. πριν 10 ημέρες, με το οποίο τις καλεί να έχουν την εποπτεία  της διαδικασίας  των μεταφορών των μαθητών, οι οποίες μεταφορές  ως γνωστόν είναι αρμοδιότητα των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.

 

Δημήτρης Παπαευθυμίου & Βασίλης Βούγιας

Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

21/08/2017

 

Γίνεται μέλος στο Facebook της μεγαλύτερης Σελίδας αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση

Ακολουθήστε την Σελίδα εδώ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ξυλοδαρμός σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη
Στη φυλακή ο 38χρονος για την επίθεση σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη
Ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ζήτησε συγγνώμη – Δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα
Στη φυλακή ο 38χρονος για την επίθεση σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη
ποσδεπ
Ανησυχία ΠΟΣΔΕΠ για τις επιπτώσεις από την απόφαση του ΣτΕ για λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα
Συνταγματικά τα παραρτήματα ξένων ΑΕΙ – Σήμα κινδύνου από την ΠΟΣΔΕΠ
Ανησυχία ΠΟΣΔΕΠ για τις επιπτώσεις από την απόφαση του ΣτΕ για λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα
φοιτητές
Πανελλήνιες εξετάσεις 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα ενημέρωσης μέσω SMS για τα αποτελέσματα
Από την Τρίτη 17 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπορούν να εγγραφούν στην ειδική πλατφόρμα για να λαμβάνουν άμεσα και με ασφάλεια...
Πανελλήνιες εξετάσεις 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα ενημέρωσης μέσω SMS για τα αποτελέσματα