Thumbnail
Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών ΠΕ

                Στο μέσο της καλοκαιρινής περιόδου και με τα σχολεία κλειστά, πολλοί εκπαιδευτικοί, κυρίως διευθυντές σχολείων όχι όμως μόνο, οι οποίοι ορίστηκαν ως μέλη σχολικών επιτροπών από τους ΟΤΑ της περιοχής τους χωρίς σε αρκετές περιπτώσεις να ενημερωθούν καν και οι οποίοι όταν το έμαθαν δήλωσαν άμεσα παραίτηση χωρίς να συμμετέχουν σε καμία συνεδρίαση, δέχτηκαν ειδοποιήσεις από την Αρχή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, με τις οποίες τους γινόταν γνωστό πως είναι υπόχρεοι δηλώσεων πόθεν έσχες.

                Καθώς δε, το χρονικό όριο υποβολής των δηλώσεων έχει περάσει, κινδυνεύουν με διοικητικό και ποινικό πρόστιμο αν δεν ολοκληρώσουν μέχρι το τέλος Ιουλίου όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, οι οποίες εκτός από το ότι είναι χρονοβόρες έχουν και οικονομικό κόστος!

                Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καταγγέλλει τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο κάποιοι Δήμοι της Χώρας αντιμετώπισαν τους εκπαιδευτικούς της περιοχής τους, εμπλέκοντάς τους χωρίς σε αρκετές περιπτώσεις να τους ρωτήσουν καν, σε περιπέτειες και ταλαιπωρία. Είναι τραγικό επίσης ότι δεν φρόντισαν ούτε να τους ενημερώσουν για τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται ο ορισμός τους καθώς και για το γεγονός ότι από αυτές τις υποχρεώσεις δεν απαλλάσσονται ακόμα και αν παραιτηθούν.

                Καλούμε τους αρμόδιους να παρατείνουν τον χρόνο υποβολής των δηλώσεων για όσους χωρίς να έχουν καμία ευθύνη έχουν βρεθεί στην δυσχερή θέση να είναι απολογούμενοι εξ αιτίας της δικαιολογημένης άγνοιάς τους για το συγκεκριμένο θέμα.

                Απαιτούμε από τους ΟΤΑ που με ευθύνη τους έχουν προκύψει τέτοια ζητήματα, να αναλάβουν το οικονομικό κόστος τόσο της συμπλήρωσης των δηλώσεων όσο και των ενδεχόμενων προστίμων.

                Τέλος καλούμε τη ΔΟΕ να απαιτήσει από την ΚΕΔΕ, να μην ξαναεμφανιστούν στο μέλλον αντίστοιχα φαινόμενα ορισμού χωρίς προηγούμενη συνεννόηση, χωρίς ενημέρωση για τις υποχρεώσεις, χωρίς νομική κάλυψη και χωρίς την αποδοχή των εκπαιδευτικών. Σε κάθε άλλη περίπτωση το κάλεσμα των μελών μας σε μη συμμετοχή στη στελέχωση των σχολικών επιτροπών των ΟΤΑ, αποτελεί μονόδρομο.

Δημοκρατική Συνεργασία

Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

famellos
Σωκράτης Φάμελλος: Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε άπραγοι την γενοκτονία στην Γάζα
Μέσα από ανάρτησή του, τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παραμείνει αμέτοχη μπροστά στην κλιμάκωση της βίας
Σωκράτης Φάμελλος: Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε άπραγοι την γενοκτονία στην Γάζα
μπεν
Ακραία πρόκληση από τον υπουργό Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ: Κρέμασε αφίσα με την ισοπεδωμένη Γάζα για να τη βλέπουν Παλαιστίνιοι κρατούμενοι (Βίντεο)
Προκλητικό βίντεο σε Ισραηλινή φυλακή - Κύμα αντιδράσεων από οργανώσεις και μέσα ενημέρωσης
Ακραία πρόκληση από τον υπουργό Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ: Κρέμασε αφίσα με την ισοπεδωμένη Γάζα για να τη βλέπουν Παλαιστίνιοι κρατούμενοι (Βίντεο)
malama
Σφοδρές αντιδράσεις για τον αποκλεισμό εκπαιδευτικών από τις νέες οργανικές θέσεις- Στη Βουλή το ζήτημα
Παραβίαση αξιοκρατίας στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών: Στη Βουλή το ζήτημα των νέων οργανικών θέσεων
Σφοδρές αντιδράσεις για τον αποκλεισμό εκπαιδευτικών από τις νέες οργανικές θέσεις- Στη Βουλή το ζήτημα