Thumbnail
ΣτΕ

Απορρίφθηκαν  ως αβάσιμοι και αόριστοι, οι ισχυρισμοί των 237 αναπληρωτών εκπαιδευτικών,  από το Συμβούλιο της Επικρατείας, για την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας τους. Κρίθηκε ότι η διάταξη του άρθρου 3`8 του νόμου 4351/2015, δεν παραβιάζει συνταγματικές αρχές.
Η παράγραφος 2 του άρθρου 38 του νόμου 4351/2015, προβλέπει ότι «από το σχολικό έτος 2016-2017 η διανυθείσα από 1.9.2010 και εντεύθεν υπηρεσία των προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών προσμετράται και οι σχετικοί ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών ανασυντάσσονται αναλόγως. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος κάθε αντίθετη διάταξη καταργείται».

Με την αίτησή τους, οι  εκπαιδευτικοί ζητούσαν την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες κυρώθηκαν οι από 6.9.2016 και 23.9.2016 οριστικοί πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών διαφόρων κλάδων ΠΕ, της δευτεροβάθμιας και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σχολικού έτους 2016-2017, κατά το σκέλος εκείνο που «εντάσσονται στους αντίστοιχους πίνακες (και προτάσσονται έναντι των αιτούντων/επιτυχόντων σε παρελθόντες διαγωνισμούς ΑΣΕΠ), λόγω μοριοδότησης, εκπαιδευτικοί μη συμμετάσχοντες ή μη επιτυχόντες σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, εκ μόνης της προϋπηρεσίας τους».
Επίσης, οι σύμβουλοι Επικρατείας σημειώνουν, ότι ο εν λόγω νόμος, σύμφωνα με την εισηγητική του έκθεση, θεραπεύει μια αδικία για τους νεότερους αναπληρωτές, καθώς «με την μέχρι τούδε ισχύουσα διαδικασία μοριοδότησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών κατά παράβαση των αρχών της ισότητας δεν προσμετράται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών για τις σχολικές χρονιές 2010-2011 και 2011-2012».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Σοφία Ζαχαράκη για τα 100 χρόνια της Ακαδημίας Αθηνών
Σ. Ζαχαράκη στα 100 χρόνια της Ακαδημίας Αθηνών: «Η τεχνητή νοημοσύνη μετασχηματίζει τον τρόπο με τον οποίο παράγεται η γνώση»
100 χρόνια ιστορίας για την Ακαδημία Αθηνών – Πανηγυρική συνεδρία με ισχυρά μηνύματα για το μέλλον της γνώσης
Σ. Ζαχαράκη στα 100 χρόνια της Ακαδημίας Αθηνών: «Η τεχνητή νοημοσύνη μετασχηματίζει τον τρόπο με τον οποίο παράγεται η γνώση»
βενζινη
Απεργία στα βενζινάδικα προ των πυλών - Ελήφθη απόφαση, μένει η ανακοίνωση
Η τελική απόφαση, ωστόσο, παραμένει ανοιχτή και θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Απεργία στα βενζινάδικα προ των πυλών - Ελήφθη απόφαση, μένει η ανακοίνωση