Thumbnail
Απαραίτητη προϋπόθεση για την αποδέσμευση από το ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ είναι η προηγούμενη απόφαση της Συνέλευσης του τμήματος του οικείου Ιδρύματος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Έγγραφο 75895/Ε2/9-5-2017 του Υπουργείου Παιδείας

Σας διαβιβάζουμε την εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ. 59950/Ζ2/6-4-2017 (ΑΔΑ:ΨΛΓ34653ΠΣ-ΓΝ7) της Διεύθυνσης Προσωπικού Ανωτάτης Εκπαίδευσης, Τμήμα Β΄ Λοιπού Διδακτικού Προσωπικού προς ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών αρμοδιότητάς σας.

Αναλυτικά, μετά την τροποποίηση της παρ. 7 του άρθρου 33 του Ν. 4386/2016 (ΦΕΚ 83/Α/11-5-2016), οι μετατάξεις σε θέσεις Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Ε.Π. των ΑΕΙ, ΤΕΙ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 4 του Ν. 4452/2017 (ΦΕΚ 17/Α/15-02-2017) σε θέσεις της προβλεπόμενης στο άρθρο 29 του Ν. 4009/2011 (ΦΕΚ 195/Α/2011) κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Συγκεκριμένα στην παρ. 4 περ. β του άρθρου 20 του Ν. 4452/2017: « Η διάταξη της περίπτωσης α΄ καταλαμβάνει και τις εκκρεμείς κατά την έναρξη του παρόντος αιτήσεις μετάταξης, σύμφωνα με την παρ.7 του άρθρου 33 του ν.4386/2016 (Α΄83), για τις οποίες με ευθύνη των οικείων ΑΕΙ πρέπει να τηρηθεί η ανωτέρω περιγραφόμενη διαδικασία.

Για τις ίδιες αιτήσεις οι εκδοθείσες κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος αποφάσεις αποδέσμευσης των οικείων υπηρεσιακών συμβουλίων θα ληφθούν υπόψη για την έκδοση της προβλεπόμενης υπουργικής απόφασης»

Επομένως οι εκπαιδευτικοί που έχουν ήδη αποδεσμευτεί για συγκεκριμένες τους επιλογές (τμήματα ή σχολές) δεν χρειάζεται να αποδεσμευτούν εκ νέου από το ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ, ως εκ τούτου στην υπηρεσία μας θα διαβιβάζονται μόνο νέες αιτήσεις ή αιτήσεις με επιπλέον επιλογές (τμήματα ή σχολές).

Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση για την αποδέσμευση από το ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ είναι η προηγούμενη απόφαση της Συνέλευσης του τμήματος, του οικείου ΑΕΙ/ΤΕΙ/ΑΕΑ.

Διαβάστε το έγγραφο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΥΣΠΕ, δασκάλα, εκπαιδευτικός σε τάξη
ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας: Αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας, ωράρια και νέες τοποθετήσεις
Οι αποφάσεις της 4ης συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας - Αναλυτικά όλες οι μεταβολές για τους εκπαιδευτικούς
ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας: Αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας, ωράρια και νέες τοποθετήσεις
εκπαίδευση
Eκπαιδευτικοί: «Όχι στον προσχηματικό «διάλογο» για το Εθνικό Απολυτήριο»
«Προσχηματικός διάλογος που νομιμοποιεί κυβερνημένες αποφάσεις και υπονομεύει τον αγώνα για το δημόσιο σχολείο»
Eκπαιδευτικοί: «Όχι στον προσχηματικό «διάλογο» για το Εθνικό Απολυτήριο»
Πληροφορική στο σχολείο
Σχολεία: Οδηγός για την υποχρεωτική καθολική προσβασιμότητα σε όλους τους ιστοτόπους
Νέο θεσμικό πλαίσιο για τις σχολικές ιστοσελίδες - Τι αλλάζει σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια
Σχολεία: Οδηγός για την υποχρεωτική καθολική προσβασιμότητα σε όλους τους ιστοτόπους
Ζωγραφιά μικρού παιδιού
Πεντάχρονος ζωγράφος σαρώνει το διαδίκτυο: Ο πατέρας του μοιράστηκε τα έργα του (Φωτογραφίες)
Πεντάχρονος έκανε το διαδίκτυο να... παραμιλά με τους πίνακές του: Τους δημοσίευσε ο πατέρας
Πεντάχρονος ζωγράφος σαρώνει το διαδίκτυο: Ο πατέρας του μοιράστηκε τα έργα του (Φωτογραφίες)