Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΟΛΜΕ ΔΟΕ

Πανελλαδική κινητοποίηση στις 23 Φλεβάρη το μεσημέρι με στάσεις εργασίας για μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση και ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές έχουν αποφασίσει οι δυο εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ και καλούν τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν.

Η συγκέντρωση θα γίνει στο Υπουργείο Παιδείας, την Πέμπτη 23 Φλεβάρη στις 2μμ

Στα πλαίσια αυτά η ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν κηρύξει, για την Πέμπτη,  στάσεις εργασίας

Η ΟΛΜΕ

Ειδικότερα, στην Αθήνα προγραμματίστηκε συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας στις 2 μμ, ενώ και στην υπόλοιπη Ελλάδα θα γίνουν συγκεντρώσεις στις Διευθύνσεις ή στις Περιφέρειες σε ώρες που θα αποφασίσουν οι τοπικές ΕΛΜΕ.

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το ΔΣ της ΟΛΜΕ κήρυξε για την ίδια ημέρα δίωρη στάση εργασίας από 12.00-14.00 και από 14.00-16.00.

Κεντρικό αίτημα της Ομοσπονδίας είναι οι μαζικοί διορισμοί μονίμων καθηγητών στα Γυμνάσια και Λύκεια, για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των μαθητών.

Επιπλέον, η ΟΛΜΕ ζητά από το υπουργείο Παιδείας να επαναφέρει τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις στα ΓΕΛ και να τις καθιερώσει και στα ΕΠΑΛ.

Παράλληλα, καταγγέλλει την πολιτική της εκκαθάρισης των ΕΠΑΛ από τους λεγόμενους μη παρακολουθούντες μαθητές και απαιτεί να μη γίνει στα σχολεία καμιά ανακατανομή στις αναθέσεις στο μέσο της χρονιάς.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ
Θέμα: Κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 και κάλεσμα στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στις 2 μ.μ.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα που απευθύνουν πολλά πρωτοβάθμια σωματεία για συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 2 μ.μ. με κεντρικό αίτημα την πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμών και κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών, κηρύσσει δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (12-2 και 2-4) για εκείνη την ημέρα και καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Απεργία, ΑΔΕΔΥ, κινητοποίηση
24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στον ΕΦΚΑ – Στο επίκεντρο μισθοί, προσλήψεις και εργασιακές συνθήκες
Στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας στις 17 του μήνα – Τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων
24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στον ΕΦΚΑ – Στο επίκεντρο μισθοί, προσλήψεις και εργασιακές συνθήκες
διωξεις
Υπερβολικές ΕΔΕ στα σχολεία: Παρέμβαση για να μπει «φρένο» στις πειθαρχικές διαδικασίες
Παρέμβαση της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Δευτεροβάθμιας για εξορθολογισμό ΕΔΕ και προστασία του παιδαγωγικού έργου
Υπερβολικές ΕΔΕ στα σχολεία: Παρέμβαση για να μπει «φρένο» στις πειθαρχικές διαδικασίες
καλαματα
«Καμία άλλη δολοφονημένη»: Οργή στην Καλαμάτα για τη γυναικοκτονία της 39χρονης Βασιλικής
Ο 41χρονος κατηγορούμενος οδηγείται στον ανακριτή υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία, ενώ χιλιάδες πολίτες ζητούν δικαιοσύνη και ουσιαστικά μέτρα κατά...
«Καμία άλλη δολοφονημένη»: Οργή στην Καλαμάτα για τη γυναικοκτονία της 39χρονης Βασιλικής
ΠΕΣΕΚ: Διώξεις εκπαιδευτικών
Αύριο Κυριακή (07/06) γλέντι αλληλεγγύης στην Κουμουνδούρου ενάντια στις διώξεις αγωνιστών
Κυριακή 7 Ιουνίου (17:00), Πλατεία Κουμουνδούρου: Γλέντι Οικονομικής Ενίσχυσης για τον Αγώνα ενάντια στις Διώξεις και τους Διωκόμενους Αγωνιστές
Αύριο Κυριακή (07/06) γλέντι αλληλεγγύης στην Κουμουνδούρου ενάντια στις διώξεις αγωνιστών