Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΠΟΣΥΠ

Με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα την πρόσληψη του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής κου Αργυρίου, ως άμισθου Ειδικού Συμβούλου – Εμπειρογνώμονα, στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού κου Γαβρόγλου.
Μία ενέργεια πρωτοφανή για τα δεδομένα του Υπουργείου μας, όπου εν ενεργεία Διευθυντής Εκπαίδευσης θα καταλάβει θέση Συμβούλου Υπουργού, καταστρατηγώντας κάθε έννοια δεοντολογίας.
Μία ενέργεια που φανερώνει απροκάλυπτα πλέον, το σφικτό κομματικό εναγκαλισμό της εκάστοτε   πολιτικής εξουσίας με τη διοίκηση της εκπαίδευσης.

Οι θέσεις των μετακλητών υπαλλήλων και των ειδικών συμβούλων και συνεργατών στα Πολιτικά Γραφεία, είναι θέσεις που κατά κανόνα καταλαμβάνουν κομματικά στελέχη, τα οποία ακολουθούν τη θητεία του πολιτικού προσώπου που τους διόρισε και εξυπηρετούν μία συγκεκριμένη πολιτική.
Η διοίκηση όμως και οι λειτουργοί της, ανεξάρτητα από τη κομματική τους ένταξη, ειδικά αυτοί που κατέχουν θέσεις ευθύνης, θα πρέπει να συμπεριφέρονται αμερόληπτα και πολιτικά ουδέτερα και να διασφαλίζουν με τη θέση και τις πράξεις τους, τη διαφάνεια, την ισότητα και τη καλή πίστη της διοίκησης.

Το πρωί Διευθυντής Εκπαίδευσης και το απόγευμα κομματικό - πολιτικό στέλεχος σε Υπουργικό Γραφείο είναι ασυμβίβαστα.
Ότι μπορεί να είναι νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό!

Ας παραιτηθεί ο κος Αργυρίου από Διευθυντής Εκπαίδευσης και ας γίνει και Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού.

 

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΥΠ         

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βλαντίμιρ Πούτιν
Πούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη να κάνει παραχωρήσεις για μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία
Πούτιν: «Η Ρωσία έτοιμη για συμβιβασμούς για την Ουκρανία – αν το ίδιο κάνει το Κίεβο»
Πούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη να κάνει παραχωρήσεις για μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία
Αεροσκάφος στη Γερμανία
Συναγερμός στη Φρανκφούρτη: Κατέρρευσε το σύστημα προσγείωσης Boeing 787 – Τραυματισμοί στο αεροδρόμιο (Video)
Γερμανία: Αεροσκάφος της Lufthansa «κατέρρευσε» πριν την απογείωση - Δείτε βίντεο
Συναγερμός στη Φρανκφούρτη: Κατέρρευσε το σύστημα προσγείωσης Boeing 787 – Τραυματισμοί στο αεροδρόμιο (Video)