Thumbnail
ΠΥΣΔΕ Εύβοιας

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μου ως Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης δεν έπαψα να υπερασπίζομαι τις αρχές της διαφάνειας και της νομιμότητας, κι ας βρέθηκα σε ένα περιβάλλον στο οποίο δεν ήμουν αποδεκτός λόγω των παραπάνω αρχών. Αυτός είναι και ο λόγος που αγωνίζομαι η διοίκηση να ασκείται στα πλαίσια της νομιμότητας, σε καμία περίπτωση εις βάρος των συναδέλφων/ συναδελφισσών εκπαιδευτικών, προστατεύοντάς τους από εξαναγκασμό σε πελατειακές σχέσεις.

Επί μία και πλέον εβδομάδα υπήρξαν καθημερινές αγωνιώδεις ενοχλήσεις από τους/τις ενδιαφερόμενους/νες εκπαιδευτικούς σε εμένα προσωπικά λόγω μη πληροφόρησής τους των κενών στη ΔΙΔΕ Εύβοιας από κανέναν (ούτε από τους απόντες αιρετούς –εκπροσώπους). Στο πάγιο αίτημα των συναδέλφων/ συναδελφισσών του νομού μας για πλήρη διαφάνεια και ενημέρωση, απάντησα με την ανάρτηση προσωρινών (υπό διαμόρφωση) πινάκων με τα κενά-πλεονάσματα που πρότειναν οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων, που θα ήταν και η εισήγηση της Δ/νσης στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Υπενθυμίζω τη γεωγραφική θέση του Νομού και την ιδιαίτερη δυσκολία στην επικοινωνία, καθώς και την ακατάλληλη χρονική στιγμή όπου τα σχολεία είναι κλειστά και οι εκπαιδευτικοί είναι στις οικογένειες τους, ορισμένοι/ες και χιλιόμετρα μακριά.

Αν η ενημέρωση των συναδέλφων/ συναδελφισσών θεωρείται αδίκημα που στοιχειοθετεί κατηγορία στο πρόσωπό μου, τη δέχομαι ανέγγιχτα, γιατί υπηρετώ τη διαφάνεια και τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μου εκπ/κών  της Εύβοιας. Η ενημέρωση των εκπαιδευτικών που προηγήθηκε της συνεδρίασης του ΠΥΣΔΕ Εύβοιας μπορεί να μου καταλογισθεί ως πράξη που έγινε από υπερβάλλοντα ζήλο για διαφάνεια, τόσο απέναντι στους συναδέλφους/ συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς, όσο και στους διευθυντές σχολικών μονάδων που απέστειλαν τα κενά στη Δ/νση Δ.Ε. Εύβοιας σε ότι αφορά το μέρος του ελέγχου.

Σε καμία περίπτωση δεν μου αναλογεί αυταρχισμός, αδιαφάνεια και άρνηση συνεργασίας με τους αιρετούς εκπροσώπους, κατέβαλα και καταβάλλω καθημερινά προσπάθειες συνεργασίας. Η συνεργασία όμως δεν επιτυγχάνεται μονομερώς και καλώ και τους ίδιους σε συνεργασία με σκοπό την έκδοση ομόφωνων αποφάσεων σύμφωνα με την ισχύουσα πάντα νομοθεσία. Προσδοκώ, χωρίς να με εγκαλεί κανείς στη νομιμότητα, στην πλήρη αποκλιμάκωση του θέματος, πρωτίστως για την εξασφάλιση και υποστήριξη των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων καθώς και για τη σωστή λειτουργία των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης.

Με τιμή

Ο Διευθυντής Δ.Ε. &  Πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ –Εύβοιας

Δημήτριος Κ. Κυριτσόπουλος

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

elas-peripoliko
Εύβοια: Συνελήφθη ο θείος του 3χρονου αγοριού - Αναζητείται και ο παππούς του
Για ανθρωποκτονία από αμέλεια συνελήφθη ο θείος του 3χρονου αγοριού, που πέθανε από την πτώση κολώνας
Εύβοια: Συνελήφθη ο θείος του 3χρονου αγοριού - Αναζητείται και ο παππούς του
στε-ste
ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι διατάξεις με τις οποίες δεν μοριοδοτείται η προϋπηρεσία εκπαιδευτικών στον ιδιωτικό τομέα
Αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του άρ. 53 ν. 4589/2019 με τις οποίες δεν μοριοδοτείται η προϋπηρεσία εκπαιδευτικών στον ιδιωτικό τομέα -...
ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι διατάξεις με τις οποίες δεν μοριοδοτείται η προϋπηρεσία εκπαιδευτικών στον ιδιωτικό τομέα
koritsaki
Καταδικάστηκαν δύο ένοικοι πολυκατοικίας για καγκελόπορτα που καταπλάκωσε 4χρονη στο Κορδελιό
Η μητέρα του παιδιού περιέγραψε στο δικαστήριο τις σοκαριστικές στιγμές που βίωσε όταν, συνοδεύοντας τα δύο ανήλικα παιδιά της, είδε την βαριά...
Καταδικάστηκαν δύο ένοικοι πολυκατοικίας για καγκελόπορτα που καταπλάκωσε 4χρονη στο Κορδελιό