Την άμεση ανάγκη για πρόσληψη διδακτικού καθώς και το να μην τεθεί σε διαθεσιμότητα κανένας διοικητικός υπάλληλος, απαίτησαν από την υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, οι εκπρόσωποι της ομοσπονδία πανεπιστημιακών.
Οι πανεπιστημιακοί υπογράμμισαν ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας 5ετίας το διδακτικό προσωπικό στα ανώτατα ιδρύματα έχει μειωθεί κατά 25%. Σύμφωνα με τους ίδιους, πολλά ιδρύματα αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα εμπόδια καθώς λείπουν καθηγητές συγκεκριμένων ειδικοτήτων και δεν μπορούν να γίνουν μαθήματα.
Σε σχέση με το διοικητικό προσωπικό, επανέλαβαν την άποψή τους ότι δεν μπορεί να λειτουργήσουν ομαλά τα ιδρύματα λόγω της διαθεσιμότητας και ζήτησαν από την κ. Μητσοτάκη να μην αποχωρήσει κανείς.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 11/6 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ