Thumbnail
Είναι γνωστό από προηγούμενες ανακοινώσεις μας ότι υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία που λειτουργούν χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Δεν έχει προλάβει ακόμη να στεγνώσει το μελάνι στις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις Αρβανιτόπουλου (για τις οποίες ακόμη αναμένουμε διευκρινιστικές εφαρμοστικές εγκυκλίους από το Υ.ΠΑΙ.Θ.) και ορισμένα ιδιωτικά σχολεία, σύμφωνα με πολλές καταγγελίες συναδέλφων μας από όλη την Ελλάδα, έχουν αρχίσει να εγκαθιστούν το νόμο της ζούγκλας.

Είναι γνωστό από προηγούμενες ανακοινώσεις μας ότι υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία που λειτουργούν χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργίας. Όμως αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Σε κάποια ιδιωτικά σχολεία καταρτίζονται εικονικά προγράμματα, που παρουσιάζουν εκπαιδευτικούς να διδάσκουν λιγότερες ώρες (και να πληρώνονται αναλόγως), ενώ δουλεύουν σχεδόν τις διπλάσιες! Σε κάποια άλλα ασκούνται πιέσεις για απολύσεις, ώστε οι εκπαιδευτικοί να δεχθούν παρανόμως τροποποίηση του διοριστηρίου τους, ενώ, σύμφωνα πάντα με καταγγελίες, κάποιοι ιδιοκτήτες, υπερβαίνοντας κάθε όριο δικαίου, φθάνουν σε σημείο να τρομοκρατούν ακόμη και έγκυες εκπαιδευτικούς, ώστε αυτές είτε να παραιτηθούν, είτε να μην λάβουν την άδεια ανατροφής τέκνου. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία που σχεδιάζουν να λειτουργήσουν παράνομα ως φροντιστήρια ολόκληρο το καλοκαίρι, καταστρατηγώντας όχι μόνο το διδακτικο έτος αλλά και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ισονομία ανάμεσα σε μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων.

Άραγε, με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, με βάση όσα ορίζει η εγχώρια και η κοινοτική νομοθεσία; Οι καταγγελίες αυτές θα παρουσιαστούν στην προσεχή συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό Παιδείας, του οποίου την άμεση παρέμβαση για την αυξανόμενη ανομία στην ιδιωτική εκπαίδευση αναμένουν χιλιάδες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Η ΟΙΕΛΕ, τέλος, οφείλει να αναγνωρίσει ότι, παρά τη νομοθετική απορρύθμιση στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, κάποια ιδιωτικά σχολεία εξακολουθούν να λειτουργούν ως εκπαιδευτικοί οργανισμοί που σέβονται εκπαιδευτικούς και μαθητές. Η Ομοσπονδία σύντομα θα αναφερθεί ονομαστικά σε αυτά, ώστε να γνωρίζουν οι γονείς ποια ιδιωτικά εκπαιδευτήρια εξακολουθούν να είναι σχολεία και ποια έχουν μετατραπεί σε μπακάλικα απονομής παράνομων τίτλων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

astinomia
Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη 13χρονου στο 23ο Γυμνάσιο Αθηνών
Αντιδράσεις από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για «βίαιη και παράτυπη κράτηση» – Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας
Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη 13χρονου στο 23ο Γυμνάσιο Αθηνών
sklavenitis_12.jpg
Σκλαβενίτης: Νέες προσλήψεις σε καταστήματα – Δείτε σε ποιες περιοχές ανοίγουν θέσεις
Η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ ενισχύει το δίκτυό της με νέες θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα
Σκλαβενίτης: Νέες προσλήψεις σε καταστήματα – Δείτε σε ποιες περιοχές ανοίγουν θέσεις
προσληψεις εκπαιδευτικων
«Όχι στην καταστολή της φωνής των μαθητών» – Η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας καταγγέλλει οδηγία της Δ΄ Αθήνας
Καταγγελία της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας για οδηγία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας προς τα υπό κατάληψη σχολεία
«Όχι στην καταστολή της φωνής των μαθητών» – Η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας καταγγέλλει οδηγία της Δ΄ Αθήνας