Σε προληπτική εκκένωση της κοινότητας Λεοντάρι των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας προχωρούν οι αρχές, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Πελοπίδας, Καλλίρης.
Όπως εξήγησε, «η απόφαση για προληπτική εκκένωση ελήφθη επειδή το μέτωπο της φωτιάς στην Κινέττα 'πέρασε' στην Κορινθία και προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο απρόοπτο, σε περίπτωση που αλλάξουν διεύθυνση οι άνεμοι, θελήσαμε να κινηθούμε έγκαιρα».
Όπως πρόσθεσε, «στην περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ μηχανήματα έργου ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες». Όσον αφορά στο άλλο μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Ζεμενό, ο Πελοπίδας Καλλίρης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές» .
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ