Thumbnail
Διαψεύδει για την κουπαστή η διοίκηση του νοσοκομείου "Ελπίς"

Σοβαρά τραυματίστηκε ένα ειδικευόμενος γιατρός στο νοσοκομείο "Ελπίς" όταν η υποχώρησε η κουπαστή της σκάλας στην οποία στηριζόταν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά, ο ειδικευόμενος γιατρός έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος και υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε εξειδικευμένη μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς».

«Είμαστε συγκλονισμένοι από το γεγονός του σοβαρότατου τραυματισμού, εν ώρα εργασίας, ειδικευόμενου στο Νοσοκομείο Ελπίς όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Κρατικό Αθηνών. Ο συνάδελφος έκανε το λάθος να στηριχτεί στην κουπαστή μιας σκάλας, εντός του νοσοκομείου, και η κουπαστή υποχώρησε με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος και να υποστεί σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση», αναφέρει η ΕΙΝΑΠ.

Ακόμη προσθέτει: «Σοβαρές ευθύνες υπάρχουν για όσους παραβλέπουν την ασφάλεια των χώρων του συγκεκριμένου, αλλά και πολλών άλλων νοσοκομείων, περικόπτοντας συνεχώς και «εξοικονομώντας» αντίστοιχα κονδύλια, αποδεχόμενοι τον αποδεκατισμό των διαφόρων υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης των χώρων από μόνιμο προσωπικό, πιστοί στις μνημονιακές επιλογές».

«Στεκόμαστε δίπλα στον συνάδελφό μας και την οικογένειά του και του ευχόμαστε επιτυχή και σύντομη ανάρρωση», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου "Ελπίς"

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και η διοίκηση του "Ελπίς". 

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Οι φήμες που διαδόθηκαν, ότι υποχώρησε η κουπαστή της σκάλας -κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί στην πραγματικότητα- με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ειδικευομένου γιατρού, είναι αβάσιμες όσον αφορά στις συνθήκες του ατυχήματος, οι οποίες και ερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές».

Η διοίκηση του νοσοκομείου σημειώνει ακόμη ότι «θα διασφαλίσει την διαδικασία ελέγχου των συνθηκών του τραυματισμού, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό».

Τέλος, στην ανακοίνωσή της, η διοίκηση του «Ελπίς» αναφέρει ότι παρασχέθηκαν στον τραυματία γιατρό, άμεσα οι πρώτες βοήθειες από το νοσοκομείο και ότι από εχθές νοσηλεύεται σε εξειδικευμένη μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα