Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Νέας Σμύρνης

 Τρίτη 19 Μάη: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 8-12 πμ

ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ   στις 09.00 π. μ.

Η αδικία δεν διορθώνεται με τη διάπραξη μιας ακόμα αδικίας!

Δεν έχει κανείς δικαίωμα να παίζει με τις ζωές μας!

Μετά από δύο χρόνια αναμονής  για την οριστική λύση του θέματος των μετατάξεων οι σχεδόν 4000 εκπαιδευτικοί βρίσκονται μπροστά στην πιο δυσάρεστα απρόβλεπτη εξέλιξη του θέματος.

Το Υπουργείο Παιδείας με την τακτική του “αιφνίδιου θανάτου” ανακοίνωσε στην άτυπη επιτροπή διαλόγου για τις μετατάξεις ότι προτίθεται να προβεί σε ανάκληση όλων των μετατάξεων (εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων) οι οποίοι, με την κατάργηση του νόμου, επιστρέφουν στις περιοχές προέλευσης τους της Δευτεροβάθμιας.  Στη συνέχεια, αναφέρεται ότι θα συσταθούν νέες οργανικές στην Πρωτοβάθμια και στη Διοίκηση και το δράμα θα παιχτεί από την αρχή…..ή ίσως και να μην παιχτεί ποτέ πια.

Από την πλευρά της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ), η ανακοίνωση που εκδόθηκε, αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν εκείνα τα μέλη που συμμετείχαν στην άτυπη επιτροπή αθετώντας την κοινή απόφαση που πάρθηκε στη συνάντηση ΟΛΜΕ-ΔΟΕ στις 26/03/2015 και η οποία διασφάλιζε το δίκαιο της συντριπτικής πλειοψηφίας των μεταταγμένων συναδέλφων. Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ), για λόγους ψηφοθηρίας, καλλιεργεί τη διάσπαση και, κυνικά, αδιαφορεί για την ανατροπή του οικογενειακού και επαγγελματικού προγραμματισμού 3.835 συναδέλφων μας.

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο αρνείται να καταθέσει τους πίνακες μορίων και δεν λαμβάνει υπόψη του  τον έλεγχο από το σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, ενώ ήταν αίτημα όλων των εμπλεκόμενων πλευρών. Σημαντικότερο όλων δε, είναι ότι αδιαφορούν για τους συναδέλφους που ανατρέπεται για ακόμα μια φορά η ζωή τους τα τελευταία δύο χρόνια και μάλιστα χωρίς δική τους ευθύνη (όπως έχουν δηλώσει εκπρόσωποι της σημερινής πολιτικής ηγεσίας στο παρελθόν) και θα επιστρέφουν στη Δευτεροβάθμια σε δυσμενέστερη από την προ διετίας κατάσταση μια και έχουν καταργηθεί οι οργανικές θέσεις που κατείχαν και τώρα ακυρώνονται και οι μετατάξεις που δικαιολογούν την ύπαρξή τους στο Υπουργείο Παιδείας. Οι συναδέλφισσες-συνάδελφοι μεταταγμένοι δεν μπορούν να επιστρέψουν πουθενά, εφόσον δεν υπάρχουν πλέον οι οργανικές που κατείχαν.

Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις,  διεκδικούμε:

  • Τη σύσταση οργανικών θέσεων πριν από την οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα των μετατάξεων για να υπάρξει και η ελάχιστη διασφάλιση ότι θα έχουμε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων στα σχολεία το Σεπτέμβρη (ιδιαίτερα στα σχολεία ΕΑΕΠ, όπου οι ειδικότητες είναι αναπόσπαστο μέρος).
  • Ταυτόχρονη με την κατάργηση του μνημονιακού νόμου Ν4172, κατάθεση νομοθετικού πλαισίου που θα κατοχυρώνει τους συναδέλφους που εργάζονται στην Πρωτοβάθμια  ως μεταταγμένοι εκπαιδευτικοί .
  • Να δοθεί η δυνατότητα ανάκλησης της μετάταξης για όσους συναδέλφους το επιθυμούν.
  • Για τις μη κοινές ειδικότητες (ΠΕ05, 07,08,19-20,32) που αποτελούν την πλειοψηφία των μεταταγμένων συναδέλφων (2.346 συνάδελφοι) να δοθεί προτεραιότητα στην κάλυψη των οργανικών θέσεων που θα ιδρυθούν και να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία άμεσα.
  • Για τις κοινές ειδικότητες (Αγγλικών, Μουσικής, Γυμναστών) να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταθέσεων δίνοντας προτεραιότητα στους Πρωτοβάθμιους εκπαιδευτικούς. Οι μεταταγμένοι να παραμείνουν στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ μετάταξης, να καλύψουν τα εναπομείναντα οργανικά κενά της Πρωτοβάθμιας και να επιστρέψουν σε οργανικές θέσεις στο οικείο ΠΥΣΔΕ μετάταξης της Δευτεροβάθμιας μόνο όσοι το επιθυμούν ή πραγματικά δεν δύναται να απορροφηθούν και αφού έχουν επανασυσταθεί οι οργανικές τους θέσεις.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να υιοθετήσει την παρούσα απόφαση συμβάλλοντας έτσι στην επίλυση του προβλήματος που ταλανίζει χιλιάδες συναδέλφους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΧΘΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΔΙΚΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ!           

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ       ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                 Ν. ΣΜΥΡΝΗ  17 Μαΐου 2015

 Π.Ε.  ΝΕΑΣ  ΣΜΥΡΝΗΣ                                                                  

«Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ  ΣΜΥΡΝΗΣ»                                                ΑΡ. ΠΡΩΤ: 195

Πληροφορίες: Μελαμπιανάκη Ζέττα  τηλ. 6977 885092                                                           

Μαστροδήμου Κατερίνα τηλ. 6978289035                                                     

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα