Thumbnail
Μετατάξεις εκπαιδευτικών

     Με αφορμή τις ανακλήσεις μετατάξεων και την ισοπέδωση των συναδέλφων που προσβάλλονται από αυτές, σαν αιρετός εκπρόσωπός τους, έχω υποχρέωση να τοποθετηθώ, να ερμηνεύσω και να απολογηθώ (για το μέρος ευθύνης που μου αναλογεί και εφόσον μου αναλογεί).

     Όταν πριν δύο χρόνια σε συγκέντρωση με συναδέλφους των ειδικοτήτων προς μετάταξη του Νομού Ευβοίας προσπαθούσαμε να ερμηνεύσουμε με στοιχεία, αν πρέπει ή όχι να κάνουν αίτηση και ποια θα ήταν η τύχη της, έχοντας πραγματικά δεδομένα και στοιχεία κενών και πλενασμάτων τόσο του Νομού Ευβοίας σε Πρωτ/θμια και Δευτ/θμια , αλλά και άλλων Νομών, κάποιοι από αυτούς πήραν αποφάσεις και ευτυχώς οι περισσότεροι κατάφεραν να οδηγηθούν στον στόχο τους, πηγαίνοντας στους τόπους τους κοντά στις οικογένειές τους, κάνοντας πραγματικότητα ένα όνειρο.

     Ορισμένοι δεν τα κατάφεραν και οργάνωσαν την ζωή τους πάνω στα νέα δεδομένα απογοητευμένοι αλλά με πολλά ερωτηματικά για την αντικειμενικότητα και την διαφάνεια των διαδικασιών.

     Κανείς μας όμως δεν είχε φανταστεί ότι όλοι χτίζαμε στην "άμμο".

     Κανεις μας δεν είχε φανταστεί ότι οι αρμόδιοι φορείς, τα κεντρικά συνδικαλιστικά όργανα και οι μεγαλοσυνδικαλιστές των κεντρικών υπυρεσιών δεν είχαν "πάρει είδηση" ή είχαν πάρει είδηση για συγκεκριμένους συναδέλφους, για τους οποίους "άτυπα" φρόντισαν.

     Κανείς δεν είχε φανταστεί ότι η διαχείριση όλων αυτών των δεδομένων που έγιναν αποφάσεις και υπέγραψαν Υπουργοί, Περ/κοί Δ/ντες και Δ/ντες Εκπ/σης, πέρασαν από τα χέρια υπαλλήλων και τμημάτων του Υπουργείου, των Περιφερειών και των Διευθύνσεων, των οποίων ο ατέλειωτος κόπος της δουλειάς τους δεν ελέγχθηκε με ευθύνη των προϊσταμένων τους.

     Παρά λοιπόν τις παρεμβάσεις των θεσμών και των συνδικαλιστικών οργάνων της βάσης, διαπιστώθηκε το χάσμα τους με τα ανώτερα θεσμικά όργανα, τα οποία σκόπιμα ή όχι οδήγησαν με λανθασμένα στοιχεία και δεδομένα σε αποφάσεις και δυστυχώς διαπιστωτικές πράξεις που προσβάλλονταν από παντού.

     Ας αναζητηθούν οι ευθύνες στους Υπουργούς, Περ/κούς Δ/ντες και Δ/ντες Εκπ/σης που οδήγησαν σε αυτήν την απίστευτη ταλαιπωρία όλους αυτούς τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους.

     Όσον αφορά στο μερίδιο ευθύνης των αιρετών εκπροσώπων των Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και Π.Υ.Σ.Π.Ε. το αν μας αναλογεί ή όχι και πόσο, σημασία έχει, προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένα καλό μάθημα για την βελτίωσή μας.

     Ζητώ συγνώμη για το μερίδιο ευθύνης μου και δηλώνω για μια φορά ακόμη ότι θα είμαι δίπλα σας σε κάθε πρόβλημα, βελτιωμένος από τα λάθη μου.

                                                                                    Αιρετός του ΠΥΣΔΕ Ν. Ευβοίας

                                                                                                Δημήτριος Α. Τουλούμης

Γράψου στο Newsletter του Carrefour και κέρδισε δωροεπιταγές αξίας 2.000€
 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα