Thumbnail
ΕΛΜΕ Ιωαννίνων: Θέλουν να τα πάρουν όλα πίσω... θα τους αφήσουμε;

 

ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Ανακοίνωση καταγγελία

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΠΙΣΩ… ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

·          Αύξηση διδακτικού ωραρίου

·          Αξιολόγηση - Πειθαρχικά - Αργίες - Απολύσεις

·          Αντιδραστική μεταρρύθμιση για το Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο

·          Υποχρεωτικές μεταθέσεις - Μετακινήσεις

Το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, επιδιώκεται να ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή 28/4/2013 σαν ένα μόνο άρθρο. Πρόκειται για άλλο ένα τερατούργημα που απορυθμίζει ακόμη περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις, προγραμματίζει απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων περικόπτει συντάξεις κ.λπ.

Στο επικείμενο προς ψήφιση «πολυνομοσχέδιο»  αναφέρεται αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών μέχρι και 4 ώρες την εβδομάδα.  Αποτελεί εμπαιγμό για το ΔΣ της ΟΛΜΕ και την συνάντηση  με τον υφυπουργό το απόγευμα της 24/4.

Μετά από αυτά η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, με ομόφωνη απόφασή της, θεωρεί τις ενέργειες αυτές ως  casus belli.

Το Υπουργείο Παιδείας αντί διορισμών για την κάλυψη των πολλών κενών πανελλαδικά,  αυξάνει το ωράριο με αποτέλεσμα όχι μόνο τις τεχνητές υπεραριθμίες εκπαιδευτικών σε αρκετές ειδικότητες και τις διαφαινόμενες απολύσεις τους, αλλά και τις πολλαπλές υποχρεωτικές μετακινήσεις που θα προκύψουν και  επιπλέον την εξαθλίωση των παραμενόντων εκπαιδευτικών. Αυτό θα προκύψει από το νομοσχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις. Επίσης συνεχίζονται οι αθρόες διώξεις – αργίες εκφοβίζοντας δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς που με φιλότιμο και αυταπάρνηση κρατάνε ακόμη όρθιο το δημόσιο σχολείο. Εκκρεμεί η υπογραφή του Π.Δ. για την κακόφημη αξιολόγηση ενώ έχει ήδη ψηφιστεί η αντίστοιχη διάταξη για την «ανεξάρτητη αρχή ποιότητος». Έτσι συμπληρώνεται ένα επαχθές σενάριο εξόντωσης των εκπαιδευτικών.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίζει να καταγγείλει  το Υπουργείο για την απαράδεκτη αυτή πολιτική, είτε είναι προϊόν  αναλγησίας των κυβερνητικών εταίρων είτε είναι απαίτηση της Τρόικας. Αποδεικνύεται ότι κανέναν τους δεν απασχολεί η Εκπαίδευση στη χώρας μας  αλλά η απόδοση των κερδοσκοπικών τους στόχων.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων εκφράζοντας την αγανάκτηση των συναδέλφων, ΟΜΟΦΩΝΑ καλεί την ΑΔΕΔΥ, τις ομοσπονδίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να πάρουν θέση ΤΩΡΑ. Το νομοθετικό έκτρωμα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Η ΟΛΜΕ οφείλει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για  την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων. ΤΩΡΑ να εξαγγείλει πως, αν τα μέτρα σε βάρος των εκπαιδευτικών ψηφιστούν, θα κηρύξει ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ  μετά το Πάσχα. Στα πλαίσια αυτά θα μπορούσε να αξιοποιήσει τη 48ωρη απεργία που ψηφίστηκε από την τελευταία συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ, ώστε τα σχολεία να μείνουν κλειστά μετά το Πάσχα για να πραγματοποιηθούν οι Γενικές Συνελεύσεις που θα αποφασίσουν την ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ακόμη και στις εξετάσεις .

Ανεξάρτητα από τη στάση της ΟΛΜΕ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων ΟΜΟΦΩΝΑ  άμεσα αποφασίζει

1.  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 28 Απριλίου 2013 7:30 μ.μ. ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στην μπροστά Περιφέρεια

2.  Ανοικτό Δ.Σ. την Τρίτη 30 Απριλίου 2013 7:30 μ.μ. στα «Λιθαρίτσια» με θέματα Εργασιακά.

3.  Συμμετοχή στην κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς. Όλοι οι συνάδελφοι να είναι παρόντες 10:30 στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

4. Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Τρίτη 14 Μαΐου  7:30 στα «Λιθαρίτσια» με θέμα Απεργιακές κινητοποιήσεις στις Εξετάσεις.         

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ                                              

                                                                                                   

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα