Thumbnail
Απολύθηκαν 85 – Εξετάζονται άλλες 500 ποινικές και 2.127 πειθαρχικές υποθέσεις

 

Διεγράφησαν ήδη από τα μητρώα μισθοδοσίας του Δημοσίου, μετά την τελευταία επίσκεψη της Τρόικας, οι πρώτοι 85 υπάλληλοι, οι 36 από τους οποίους ήταν υποθέσεις που εκδικάστηκαν μέσα στον Μάιο.
 
Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται 500 ποινικές υποθέσεις και 2.127 πειθαρχικές. Επιπλέον, έλεγχοι έχουν ήδη ξεκινήσει για να εξεταστεί κατά πόσο τα πτυχία πιστοποίησης ξένων γλωσσών που έχουν προσκομίσει οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πλαστά ή όχι.
 
Με εγκύκλιο που απέστειλε ο κ. Αντώνης Μανιτάκης προς τους συναδέλφους του υπουργούς, ζητά να διασταυρωθούν όλα τα πτυχία, ιδίως στις περιπτώσεις των υπαλλήλων που μοριοδοτήθηκαν λόγω της ξένης γλώσσας και βρίσκονται σε θέση ευθύνης.
 
Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, 940 υπάλληλοι έχουν τεθεί σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας, καθώς ελέγχονται για σοβαρά αδικήματα και παραπτώματα όπως κακουργήματα, πλημμελήματα για απιστία, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, δωροδοκία κ.λπ. και σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα.
 
Μεταξύ των υπαλλήλων που απολύθηκαν είναι εννέα υπάλληλοι που διαπιστώθηκε ότι απουσίαζαν επί ένα μήνα χωρίς να ενημερώσουν την υπηρεσία τους ή να πάρουν άδεια καθώς και ένα άτομο που είχε καταδικαστεί για σεξουαλική παρενόχληση. Επίσης, ένας υπάλληλος είχε και δεύτερη δουλειά στο Δημόσιο και έτσι πληρωνόταν διπλά και τέλος δύο υπάλληλοι απείχαν από τα καθήκοντά τους ενώ προκαλούσαν διαχειριστικές ανωμαλίες τις λίγες ημέρες που εμφανίζονταν στην υπηρεσία τους.
 
defencenet.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Μακάριος Λαζαρίδης δείχνει το πτυχίο του σε εκπομπή
Μακάριος Λαζαρίδης: Το ρεσιτάλ αλαζονείας του «ωραίου» και όχι «τεμπέλη Αριστερού»
Σε μείζον ζήτημα εξελίσσεται για την κυβέρνηση η παραμονή του Μακάριου Λαζαρίδη, μετά τις αποκαλύψεις για τον διορισμό του ως «ειδικού επιστήμονα» το...
Μακάριος Λαζαρίδης: Το ρεσιτάλ αλαζονείας του «ωραίου» και όχι «τεμπέλη Αριστερού»
παπαδομαρκάκης
Αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στο εξωτερικό - Εγκύκλιος με διευκρινίσεις
Η εγκύκλιος εξειδικεύει το άρθρο 84 του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που αφορά στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό
Αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στο εξωτερικό - Εγκύκλιος με διευκρινίσεις