Πολιτική 0

Σχέδιο κατάργησης περίπου 140 τμημάτων ΑΕΙ - ΤΕΙ

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Περίπου 140 λιγότερα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα περιλαμβάνει το μηχανογραφικό δελτίο, που θα πάρουν στα χέρια τους τον ερχόμενο Μάρτιο οι μαθητές της

Περίπου 140 λιγότερα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα περιλαμβάνει το μηχανογραφικό δελτίο, που θα πάρουν στα χέρια τους τον ερχόμενο Μάρτιο οι μαθητές της Γ' Λυκείου, καθώς με γοργούς ρυθμούς καταρτίζεται το σχέδιο «Αθηνά», που περιλαμβάνει καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολών και ιδρυμάτων. Πάντως, παρά τη μείωση των τμημάτων, ο αριθμός των εισακτέων του 2013-2014 δεν προβλέπεται να αλλάξει.
 

Στόχος είναι μέσα στο ερχόμενο τρίμηνο το ένα στα τέσσερα τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ να κλείσει, να αλλάξει αντικείμενο ή να συγχωνευθεί.

Τουλάχιστον 7 περιφερειακά πανεπιστήμια και όλα τα ΤΕΙ της περιφέρειας θα υποστούν ριζική αναδιάρθρωση και ορισμένα θα κλείσουν ή θα απορροφηθούν από άλλα.

Από τις ανακατατάξεις δεν θα γλιτώσουν ούτε τα κεντρικά ιδρύματα, σε ορισμένα εκ των οποίων νέα τμήματα θα πρέπει να δημιουργηθούν και παλαιά να βάλουν λουκέτα.

Πηγή: Τα Νεα

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ανοιχτή επιστολή  προς τον ανώνυμο βαθμολογητή των Πανελλαδικών Εξετάσεων...

Οι 6 δεσμεύσεις Τσίπρα για την Παιδεία – Αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς και τέλος στις Πανελλαδικές

Οι συσκευές που δεν πρέπει να συνδέετε ποτέ σε πολύπριζο – Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική