Thumbnail
Όλη η  πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία υπογράφεται από τον πρωθυπουργό και όλους τους υπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς και η οποία αφορά την ρήτρα επιβολής ποινών αν δεν εκπληρώνονται οι στόχοι παρουσιάζει η εφημερίδα real .

 

Όλη η  πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία υπογράφεται από τον πρωθυπουργό και όλους τους υπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς και η οποία αφορά την ρήτρα επιβολής ποινών αν δεν εκπληρώνονται οι στόχοι παρουσιάζει η εφημερίδα real .
 
Παρουσιάζει επίσης και όλη την εισηγητική έκθεση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρόκειται για δρακόντεια μέτρα, που θέτουν τη χώρα σε μεγαλύτερη επιτήρηση σε βάθος χρόνου και ουσιαστικά οδηγούν σε σύντομο χρονικό διάστημα σε νέες απολύσεις, περισσότερους φόρους και νέα μέτρα σε μισθούς και συντάξεις, ενώ θέτουν την κυβέρνηση, και τους επικεφαλής των ΔΕΚΟ και των δήμων σε καθημερινή κρίση. 
Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου περιλαμβάνει τον ορισμό Επιτρόπων (Επόπτης οικονομικών υπηρεσιών ονομάζεται) σε κάθε υπουργείο αν δεν εκπληρώνονται οι στόχοι, ενώ στις κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης περιλαμβάνεται και η περικοπή των προϋπολογισμών όταν οι αποκλίσεις υπερβαίνουν το 10% των συμφωνηθέντων στόχων και δεν λαμβάνονται μέτρα διόρθωσης. 
 
Προβλέπεται η ίδρυση Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας στους ΟΤΑ, το οποίο σε περίπτωση που διαπιστώσει απόκλιση από τους τριμηνιαίους στόχους άνω του 10% επιβάλλει αύξηση των φόρων στους πολίτες, αύξηση του ανώτατου συντελεστή επιβολής ΤΑΠ για τα ακίνητα που βρίσκονται στην εδαφική περιφέρεια του δήμου σε ποσοστό μέχρι και 3 τοις χιλίοις, επιβολή υποχρεωτικών μετατάξεων προσωπικού, αύξηση του συντελεστή επιβολής του τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων και παρεπιδημούντων από 0,5% μέχρι και 2%, περιορισμό δαπανών μόνο σε υποχρεώσεις μισθοδοσίας και λοιπές απολύτως ανελαστικές δαπάνες. 
 
Στις ΔΕΚΟ επίσης σε περίπτωση αρνητικών αποκλίσεων σε ποσοστό άνω του 10% μειώνεται ισόποσα ο προϋπολογισμός, περικόπτονται οι επιχορηγήσεις, ενώ αναστέλλεται η καταβολή των αμοιβών των μελών του διοικητικού συμβουλίου. Αν μάλιστα τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα αποκλίνουν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10% τότε η θητεία των εκτελεστικών μελών του ΔΣ του φορέα λήγει αυτοδίκαια εντός ενός μηνός.
 
Πατήστε πάνω στο επισυναπτόμενο έγγραφο που περιλαμβάνει όλη την πράξη νομοθετικού περιεχομένου:
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

psifiako_frontistirio
Πανελλαδικές 2026: Ξεκινούν τη Μεγάλη Τετάρτη διαγωνίσματα προσομοίωσης στο Ψηφιακό Φροντιστήριο
Στην τελική ευθεία με ψηφιακά διαγωνίσματα προσομοίωσης και «ζωντανές» επαναλήψεις
Πανελλαδικές 2026: Ξεκινούν τη Μεγάλη Τετάρτη διαγωνίσματα προσομοίωσης στο Ψηφιακό Φροντιστήριο
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026 – Νεοελληνική Γλώσσα: Αποκαλυπτικά «μυστικά» επιτυχίας από Φιλόλογους
Έμπειροι φιλόλογοι προσφέρουν πολύτιμες συμβουλές και αποκαλύπτουν τα πιθανά θέματα που αναμένεται να συναντήσουν οι υποψήφιοι, δίνοντας έμφαση στην...
Πανελλήνιες 2026 – Νεοελληνική Γλώσσα: Αποκαλυπτικά «μυστικά» επιτυχίας από Φιλόλογους