Thumbnail
Η Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται συνένοχη «στην άνοδο του ρατσισμού και του φασισμού στην Ελλάδα» επισημαίνει ο βουλευτής της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke),  Andrej Hunko.

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται συνένοχη «στην άνοδο του ρατσισμού και του φασισμού στην Ελλάδα» επισημαίνει ο βουλευτής της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke),  Andrej Hunko.
 
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει  την απάνθρωπη μεταναστευτική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης με την χρηματοδότηση των εγκαταστάσεων κράτησης. Οι ρατσιστικές καταστολές είναι συνδεδεμένες  με την πολιτική πίεση που δέχεται η Ελλάδα από τη Γερμανία για λιγότερους μετανάστες» δήλωσε ο Andrej Hunko, μέλος της ομοσπονδιακής Βουλής στο γερμανικό Κοινοβούλιο.
 
Σε απάντηση της εν λόγω ερώτησης του κ. Hunko, η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι «η Ελλάδα λαμβάνει χρηματοδότηση από διάφορα ταμεία της Ευρωπαϊκής  Ένωσης για την μεταναστευτική πολιτική. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης  της Ελλάδας για  τη μεταρρύθμιση του ‘ασύλου’ και τη διαχείριση της μετανάστευσης έχει συζητηθεί κατά τις συνεδριάσεις των υπουργών εσωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
 
Ο Andrej Hunko από την πλευρά του, σχολίασε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δείχνει μόνο την αυταρχική πλευρά της στην οικονομική κρίση, αλλά υπαγορεύει μια σκληρή πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα με δραματικές κοινωνικές επιπτώσεις. Ασκεί επιπλέον πίεση στην κυβέρνηση για να αποτρέψει την ανεπιθύμητη μετανάστευση.
 
Τα μέτρα που επέβαλε η ΕΕ καλλιεργούν έναν αυξανόμενο ρατσισμό -γεγονός που εκμεταλλεύεται το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή, διώκοντας μετανάστες με τη σιωπηρή αποδοχή της αστυνομίας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βουλή
Έξι κρίσιμα ερωτήματα για την παιδεία στην ημερήσια διάταξη της Βουλή σήμερα στις 2μμ
Οι ερωτήσεις καλύπτουν ζητήματα που αφορούν τόσο τη λειτουργία των σχολείων όσο και τις πολιτικές για την ανώτατη εκπαίδευση
Έξι κρίσιμα ερωτήματα για την παιδεία στην ημερήσια διάταξη της Βουλή σήμερα στις 2μμ
ζαχαρακη
Ανακοινώνονται αύριο Τρίτη πάνω από 7.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ - ΕΒΠ
Πότε θα παρουσιαστούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ στα σχολεία που θα τοποθετηθούν
Ανακοινώνονται αύριο Τρίτη πάνω από 7.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ - ΕΒΠ