Thumbnail

 

Τα ροζ σκάνδαλα της αμερικανικής πολιτικής σκηνήςΛαπαβίτσας: Η Ελλάδα δεν θα είναι στο ευρώ το 2013
 
Η Ελλάδα πιθανότατα θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη το 2013, εκτιμά ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας, καθηγητής του Πανεπιστημίου SOAS στο Λονδίνο.
 
Μιλώντας στο CNBC ο γνωστός καθηγητής δήλωσε ότι θα τον εντυπωσίαζε να παραμείνει η Ελλάδα μέλος της ευρωζώνης το 2013 και υπογράμμισε ότι η Ευρώπη έχει δημιουργήσει ένα «τέρας από το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας. Η διαγραφή χρέους, που είναι απολύτως απαραίτητη, είναι πλέον πολύ πιο πολύπλοκη» και προέβλεψε ότι τελικώς η χώρα δεν θα διασωθεί, παρά τις προσπάθειες.
 
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί την ευρωπειθαρχία» είπε και συμπλήρωσε: «Πρέπει να βγει εκτός ευρωζώνης για να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της», ενώ σημείωσε ότι τα νέα μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται να επαναφέρουν την εγχώρια οικονομία σε τροχιά.
 
Ο ίδιος εκτίμησε ότι τα νέα μέτρα θα οδηγήσουν σε ισχυρή ύφεση και σε πολιτικές και κοινωνικές ταραχές, εκτός εάν βγούμε από το ευρώ. Ο κ. Λαπαβίτσας σημείωσε ότι το πρόβλημα της χώρας είναι το χρέος και όχι το έλλειμμα, σημειώνοντας ότι μετά από 2,5 χρόνια διάσωσης το χρέος έχει αυξηθεί και η σύνθεσή του έχει αλλάξει, ενάντια στα ελληνικά συμφέροντα.
 
iefimerida.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γιάννης Παναγόπουλος
Κονδύλια 73 εκατ. ευρώ «παγιδεύτηκαν»: Δεσμεύσεις λογαριασμών έως 2.096.344 ευρώ στον Παναγόπουλο και σε άλλα πέντε πρόσωπα
Αποκαλυπτική έρευνα για κονδύλια της ΓΣΕΕ – Δέσμευση λογαριασμών και ακινήτων
Κονδύλια 73 εκατ. ευρώ «παγιδεύτηκαν»: Δεσμεύσεις λογαριασμών έως 2.096.344 ευρώ στον Παναγόπουλο και σε άλλα πέντε πρόσωπα