Με συνθήματα από τους εργαζόμενους, απαντήσεις με αιχμές και έναν διάλογο για τις ελλείψεις προσωπικού εξελίχθηκε η επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη στο Νοσοκομείο Βόλου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία.
Ο υπουργός Υγείας πήγε στο νοσοκομείο για τα εγκαίνια των νέων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, όμως πριν περάσει στις κορδέλες και τις φωτογραφίες, βρέθηκε απέναντι σε συγκεντρωμένους συνδικαλιστές.
Ο Γεωργιάδης δημοσίευσε στα social media βίντεο από τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του, στο οποίο καταγράφεται η υποδοχή του από τους συνδικαλιστές. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν το σύνθημα «ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», με τον υπουργό να συμμετέχει στο στιγμιότυπο επαναλαμβάνοντας και ο ίδιος μία αποστροφή του συνθήματος.
Λίγο αργότερα, σχολιάζοντας την υποδοχή, είπε «επιτέλους, λίγη συμμορία μιζέριας, μου είχαν λείψει». Ακολούθησε σύντομος διάλογος με τους εργαζόμενους, με τον υπουργό να τους ρωτά σε ποιες ειδικότητες υπάρχουν κενά στο νοσοκομείο.
Οι ελλείψεις, οι αριθμοί και το «γιατί δεν φωνάζατε;»
Οι συγκεντρωμένοι ανέφεραν ότι υπάρχουν ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές. Ο υπουργός απάντησε ότι έχουν προσληφθεί επτά νέοι γιατροί και στη συνέχεια έλεγξε από το κινητό του στοιχεία για τον προϋπολογισμό και το προσωπικό του νοσοκομείου.
Όπως ανέφερε, ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Βόλου από 16,83 εκατ. ευρώ το 2019 ανέρχεται σήμερα σε 31,12 εκατ. ευρώ, λέγοντας ότι «έχει δηλαδή διπλασιαστεί».
Μετά τον διάλογο με τους συνδικαλιστές, ο υπουργός περιηγήθηκε στους χώρους των νέων ΤΕΠ. «Εγκαινιάσαμε τα ωραιότερα ΤΕΠ στην Ελλάδα, αυτοί που φώναζαν στην αρχή ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο δεν δίνω σημασία, εμένα με νοιάζει το ΕΣΥ. Σε έναν χρόνο από σήμερα οι άνθρωποι του Βόλου δεν θα χρειάζεται να ταξιδεύουν αλλού για τις θεραπείες τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η περιοδεία του υπουργού στον Βόλο συνεχίστηκε με επίσκεψη στο Δημαρχείο και συνάντηση με τον Αχιλλέα Μπέο. Η συνάντηση των δύο ανδρών ήταν ιδιαίτερα θερμή, με τον υπουργό να έχει... εγκάρδιο εναγκαλισμό με τον δήμαρχο.
Δείτε το βίντεο: