25ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Θα συγκληθεί Σχολικό Συμβούλιο για το ενδεχόμενο τοποθέτησης καμερών περιμετρικής επιτήρησης του σχολείου

Συμβούλιο θα συγκαλέσει το το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου προκειμένου να εξεταστεί η υποβολή αιτήματος προς τον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου για την εγκατάσταση συστήματος περιμετρικής επιτήρησης (κάμερες), μετά την εμπρηστική επίθεση αγνώστων πριν από περίπου ένα μήνα.

Την πρόθεση του σχολείου για την ενδεχόμενη τοποθέτηση καμερών αποκάλυψε η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη απατώντας σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι ανεξάρτητοι βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη, Γιώτα Πούλου και Μιχαήλ Χουρδάκης.

Θυμίζουμε ότι πριν από ένα μήνα άγνωστοι προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο 25ο Δημοτικό Ευόσμου βάζοντας φωτιά σε χώρο του σχολείο και προκαλώντας φθορές σε τοίχους, κουφώματα και εξοπλισμό.

25ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

Η υπουργός Παιδείας τόνισε πως έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία και -μετά από υποβολής μήνυσης από τη Διευθύντρια του σχολείου-, το ζήτημα έχει περιέλθει στην αρμοδιότητα του Τμήματος Ασφάλειας Ελευθερίου – Κορδελιού, το οποίο διερευνά την υπόθεση. 

Η κα. Ζαχαράκη γνωστοποίησε επίσης πως μετά την επίθεση ελήφθησαν άμεσα μέτρα ενίσχυσης επιτήρησης, ενώ, τόσο ο  Δήμος όσο και η Διεύθυνση του σχολείου, εισηγήθηκαν την αύξηση της αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή.

Σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση των ζημιών, η υπουργός επεσήμανε ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί άμεσες παρεμβάσεις με τη συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου. Ειδικότερα, απομακρύνθηκαν τα αποκαΐδια και καθαρίστηκαν οι χώροι, ενώ προχώρησε και η αντικατάσταση των θραυσμένων υαλοπινάκων. Εκκρεμεί η ολοκλήρωση εργασιών ελαιοχρωματισμού σε επιμέρους σημεία του σχολικού κτιρίου.

Ωστόσο, όπως τονίζει η υπουργός, οι υφιστάμενες εκκρεμότητες δεν επηρεάζουν την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας, η οποία συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της.

Δείτε ΕΔΩ την ερώτηση όπως κατατέθηκε στη Βουλή

Δείτε ΕΔΩ την απάντηση Ζαχαράκη όπως κατατέθηκε στη Βουλή

Δείτε ΕΔΩ την απάντηση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη όπως κατατέθηκε στη Βουλή

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αμφιθεατρο
Αντιδράσεις φοιτητών/τριων στο ΕΚΠΑ για νέα προγράμματα με δίδακτρα στο Φυσικό
Ο Φοιτητικός Σύλλογος καταγγέλλει σχέδιο εμπορευματοποίησης των σπουδών και καλεί σε κινητοποιήσεις
Αντιδράσεις φοιτητών/τριων στο ΕΚΠΑ για νέα προγράμματα με δίδακτρα στο Φυσικό
Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
ΕΕΦΕΕ για Φυσική: Θέματα πιο κοντά στην επιστήμη και τον μαθητή
Η Επιστημονική Εταιρεία χαιρετίζει την ενίσχυση της Σύγχρονης Φυσικής και τη δομή των θεμάτων, επισημαίνοντας παράλληλα σημεία που μπορούν να...
ΕΕΦΕΕ για Φυσική: Θέματα πιο κοντά στην επιστήμη και τον μαθητή
agori-viasmos-seksoualiki-parenoxlisi.jpg
Τρόμος στη Κρήτη: 34χρονος παρενοχλούσε μαθητές και τους πρόσφερε χρήματα για να τον ακολουθήσουν
Το χρονικό της εφιαλτικής καταδίωξης των ανηλίκων στα Χανιά και η επεισοδιακή σύλληψη του δράστη στο Ενετικό Λιμάνι.
Τρόμος στη Κρήτη: 34χρονος παρενοχλούσε μαθητές και τους πρόσφερε χρήματα για να τον ακολουθήσουν
Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Σακελλαρίδης από τη Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα για ενότητα και κοινό βηματισμό στην Αριστερά
«Η κοινωνία ζητά αξιόπιστες λύσεις απέναντι στην ακρίβεια και την πολιτική ρευστότητα», τόνισε ο γραμματέας της Νέας Αριστεράς
Σακελλαρίδης από τη Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα για ενότητα και κοινό βηματισμό στην Αριστερά