Χάρης Δούκας
Ο Δήμαρχος Αθηναίων ζητά απόφαση Συνεδρίου για πλήρη απεξάρτηση του ΠΑΣΟΚ από τη Δεξιά και προαναγγέλλει πρωτοβουλίες

Σε μια παρέμβαση που αναμένεται να προκαλέσει ισχυρούς τριγμούς στο εσωκομματικό σκηνικό του ΠΑΣΟΚ, ο Χάρης Δούκας ξεκαθάρισε τη στρατηγική του για την επόμενη μέρα του κινήματος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο Δήμαρχος Αθηναίων ύψωσε τους τόνους, ζητώντας το επερχόμενο Συνέδριο να λάβει μια κρυστάλλινη πολιτική απόφαση: το οριστικό κλείσιμο της πόρτας σε οποιοδήποτε σενάριο μετεκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία.

«Όχι» στη ΝΔ και τέλος στα «ευχολόγια»

Ο Χάρης Δούκας εμφανίστηκε αποφασισμένος να συγκρουστεί με τη λογική της στασιμότητας, υπογραμμίζοντας ότι «δεν ανησυχώ, το μόνο που φοβάμαι είναι να μην πω την άποψή μου, θα λέω την άποψή μου για να συμβάλω και εγώ στο να πάει το ΠΑΣΟΚ καλύτερα». Σύμφωνα με τον ίδιο, το κόμμα οφείλει να εγκαταλείψει τις γενικόλογες διακηρύξεις, καθώς «είναι κακό να μη μιλάμε, να πηγαίνουμε στα Συνέδρια και να χειροκροτούμε μόνο».

Θέτοντας το πλαίσιο της πρότασής του, σημείωσε με νόημα «οι προτάσεις μου δεν είναι αντιπαραθετικές. Όσοι θεωρούν ότι είμαστε στην ίδια θέση, να προχωρήσουμε μαζί σε πρωτοβουλίες. Τα Συνέδρια είναι για να λαμβάνονται στρατηγικές αποφάσεις. Με ευχολόγια θα πάμε; Το «όχι» στη Νέα Δημοκρατία είναι μια απόφαση που πρέπει να λάβει το Συνέδριο. Δεν θέλω να λέω ότι είναι μια πρόταση Δούκα, προτείνω να τη συζητήσουμε στο Συνέδριο και να τη συνδιαμορφώσουμε- και θέλω να λέω μετά από το Συνέδριο ότι είναι μια απόφαση ΠΑΣΟΚ».

«Καρφιά» για Μπακογιάννη

Ο Δήμαρχος Αθηναίων ήταν κατηγορηματικός ως προς το κυβερνητικό μέλλον του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, τονίζοντας πως «πρέπει ως ΠΑΣΟΚ να μείνουμε στην αντιπολίτευση», ενώ χαρακτήρισε σαφή τον πολιτικό του προσανατολισμό λέγοντας: «ΠΑΣΟΚ είμαι, τι θα είμαι με τη δεξιά;». Μάλιστα, προειδοποίησε πως «θα είναι καταστροφική για τη χώρα και το κόμμα μια συγκυβέρνηση με τη ΝΔ».

Όσον αφορά τα εσωκομματικά πυρά και το θέμα Κωνσταντινόπουλου, ο κ. Δούκας πήρε σαφή θέση κατά της διαγραφής, ενώ έστειλε μήνυμα ενότητας υπό έναν όρο: να υπάρξει επανεκκίνηση. «Θα ξεκολλήσουμε όλοι μαζί τη βελόνα, με αφετηρία επανεκκίνησης το Συνέδριο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, δεν παρέλειψε να απαντήσει με δόση χιούμορ στις επικρίσεις του προκατόχου του, Κώστα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας «ο κ. Μπακογιάννης πρέπει να πάρει μεταγραφή στο ΠΑΣΟΚ, γιατί βλέπω ότι τον ενδιαφέρει πολύ και θέλει να ενημερώνεται για τα εσωκομματικά».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης
32ος γραπτός ΕΣΔΔΑ: Βγήκε ο διαγωνισμός, μόνιμες προσλήψεις για όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Δεκτά όλα τα πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης – Η κατανομή ανά τμήμα και οι ενότητες εξέτασης
32ος γραπτός ΕΣΔΔΑ: Βγήκε ο διαγωνισμός, μόνιμες προσλήψεις για όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Συνταξιούχους υπολογίζει ευρώ σε χαρτονομίσματα με κομπιουτεράκι
Επίδομα 300 ευρώ: Χαμηλότερα τα ηλικιακά όρια για τις συντάξεις χηρείας – Όλες οι αλλαγές
Διεύρυνση του επιδόματος των 300 ευρώ – Ποιες χήρες συνταξιούχοι κερδίζουν 5 χρόνια
Επίδομα 300 ευρώ: Χαμηλότερα τα ηλικιακά όρια για τις συντάξεις χηρείας – Όλες οι αλλαγές