Φορτσάκης διαψεύδει Πορτοσάλτε
Ο πρώην Πρύτανης του ΕΚΠΑ ζητά να υπάρξει άμεση αποκατάσταση της είδησης από τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ

Κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων που τον θέλουν να μετακινείται πολιτικά από τη Νέα Δημοκρατία προς το ΠΑΣΟΚ διατυπώνει με γραπτή του δήλωση ο Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών και πρώην Πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Φορτσάκης, μετά από τη σχετική είδηση που μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Άρης Πορτοσάλτε.

Ο κ. Φορτσάκης διαψεύδει κατηγορηματικά οποιοδήποτε σχετικό σενάριο, χαρακτηρίζοντας την πληροφορία ανακριβή και τονίζοντας ότι ουδέποτε υπήρξε επαφή ή συνομιλία με οποιονδήποτε για αλλαγή πολιτικής παράταξης. Όπως αναφέρει, πληροφορήθηκε τη σχετική αναφορά ενώ βρισκόταν στο Παρίσι για ακαδημαϊκούς λόγους.

Στη δήλωσή του διευκρινίζει ότι η συμμετοχή του σε δημόσιες συζητήσεις ή η ανταλλαγή απόψεων με πολιτικούς από διαφορετικούς χώρους δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως ένδειξη πολιτικής μετακίνησης. Παράλληλα, υπενθυμίζει τη διαδρομή του στη Νέα Δημοκρατία και σημειώνει ότι η κατά καιρούς κριτική που ασκεί είναι θεσμική και δεν μεταβάλλει τις πολιτικές του αρχές.

Κλείνοντας, ζητά την άμεση διόρθωση της επίμαχης αναφοράς με την ανάγνωση της δήλωσής του στην ίδια εκπομπή και ώρα.

Ολόκληρη η δήλωση - απάντηση του κ.Φορτσάκη

Αγαπητέ κύριε Πορτοσάλτε,

Με έκπληξη πληροφορήθηκα (και άκουσα από μαγνητοφώνηση), στο Παρίσι, όπου βρίσκομαι για ακαδημαϊκούς λόγους, ότι ανακοινώσατε την μετακίνησή μου από την ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ. Η είδηση αυτή είναι ανακριβής και ποτέ δεν είχα καμία επαφή ή συνομιλία με οποιονδήποτε για τον λόγο αυτό. Ανταλλάσσω απόψεις με πολιτικούς από όλες τις παρατάξεις και βέβαια και με καλούς φίλους που έχω και στο ΠΑΣΟΚ. Συμμετέχω σε διάφορες δημόσιες συζητήσεις, ανεξάρτητα από τον φορέα που τις διοργανώνει, για θέματα του αμέσου ενδιαφέροντός μου, όπως το δημόσιο δίκαιο ή η παιδεία. Έχω εκλεγεί δύο φορές επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ και ήμουν υποφήφιος, πρώτος επιλαχών, με τη ΝΔ στην Α ΑΘηνών (2015/2019). Η κριτική που ασκώ κατά καιρούς, αυστηρά, αλλά πάντα καλόπιστα, για συγκεκριμένες τοποθετήσεις ή συμπεριφορές, όπως δικαιούται και οφείλει να κάνει κάθε πολίτης, δεν μεταβάλει τις αρχές μου. Παρακαλώ επομένως για άμεση διόρθωση με ανάγνωση του παρόντος στην ίδια εκπομπή και ώρα.

Σας ευχαριστώ,
Με εκτίμηση,

Θεόδωρος Φορτσάκης, Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών, πρ. Πρύτανης ΕΚΠΑ, Τακτικό Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών της Γαλλίας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Έκρηξη στο εργοστάσιο της Βιολάντα
Τραγωδία στη «Βιολάντα»: Μόνο τέσσερις επιθεωρητές Εργασίας για Τρίκαλα και Καρδίτσα
Επιθεωρητές Εργασίας για «Βιολάντα»: Μόλις τέσσερις υπάλληλοι για Τρίκαλα και Καρδίτσα
Τραγωδία στη «Βιολάντα»: Μόνο τέσσερις επιθεωρητές Εργασίας για Τρίκαλα και Καρδίτσα