ΟΠΕΚΕΠΕ: Γιώργος Ξυλούρης - Φραπές
Εισαγγελική παρέμβαση για «Φραπέ» - Έρευνα για ψευδή κατάθεση - Ίσως συλληφθεί μέχρι τα μεσάνυχτα

Στον εισαγγελικό «μικροσκόπιο» μπήκαν όσα διαδραματίστηκαν κατά την κατάθεση του Γιώργου Ξυλούρη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, όπου εξετάζεται η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών παρενέβη αυτεπαγγέλτως, μετά τη διαβίβαση σχετικών εγγράφων από το Κοινοβούλιο.

Οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, με επίκεντρο την επιμονή του Γιώργου Ξυλούρη να μην απαντά στις ερωτήσεις των βουλευτών, επικαλούμενος το «δικαίωμα της σιωπής»—παρά το γεγονός ότι δεν έχει την ιδιότητα του κατηγορούμενου.

Η έρευνα θα διερευνήσει αν ο μάρτυρας, ο οποίος κλήθηκε εκ νέου για να τοποθετηθεί επί κρίσιμων ζητημάτων της υπόθεσης, υπέπεσε στο αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης με τη στάση του.

Εφόσον προκύψουν ενδείξεις τέλεσης του συγκεκριμένου αδικήματος, ενεργοποιείται η διαδικασία του αυτοφώρου, γεγονός που σημαίνει ότι ο Γιώργος Ξυλούρης ενδέχεται να συλληφθεί. Αν η προανάκριση ολοκληρωθεί πριν από την εκπνοή του αυτοφώρου, τα μεσάνυχτα, τότε οι αρχές θα κινηθούν άμεσα για τη σύλληψή του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dieythyntis_2.jpg
Όταν η διοίκηση των σχολείων μετατρέπεται σε «πεδίο πειθαρχικών διώξεων»
Οι καθαιρέσεις διευθυντών σχολείων και προϊσταμένων νηπιαγωγείων και το μήνυμα που στέλνουν στην εκπαιδευτική κοινότητα
Όταν η διοίκηση των σχολείων μετατρέπεται σε «πεδίο πειθαρχικών διώξεων»
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑΣΟΚ
Ποιος Διευθυντής Εκπαίδευσης που έχει καταγγελθεί πολλές φορές από τους εκπαιδευτικούς φορείς ήταν υποψήφιος στις εκλογές αντιπροσώπων του ΠΑΣΟΚ;
Αλήθεια με αυτά τα στελέχη θα έρθει η πολιτική αλλαγή;
Ποιος Διευθυντής Εκπαίδευσης που έχει καταγγελθεί πολλές φορές από τους εκπαιδευτικούς φορείς ήταν υποψήφιος στις εκλογές αντιπροσώπων του ΠΑΣΟΚ;