Χάρης Δούκας
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η διαδικασία εξελίχθηκε σε ψηφοφορία–«θρίλερ», η οποία διακόπηκε τρεις φορές, λόγω των εντάσεων που προκάλεσαν οι συσχετισμοί.

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αλεξανδρούπολη, το ψήφισμα του Χάρη Δούκα για καταδίκη των κυβερνητικών πολιτικών δεν εγκρίθηκε για μόλις δύο ψήφους, σηματοδοτώντας ισχυρή ένδειξη κοινωνικής και αυτοδιοικητικής δυσφορίας.

Η διαδικασία εξελίχθηκε σε ψηφοφορία–«θρίλερ», η οποία διακόπηκε τρεις φορές, λόγω των εντάσεων που προκάλεσαν οι συσχετισμοί.

Η παράταξη του Λάζαρου Κυρίζογλου επικράτησε με 92 ψήφους, έναντι 89 ψήφων της ενιαίας προοδευτικής παράταξης υπό τον δήμαρχο Αθηναίων. Το ΚΚΕ κατέθεσε ξεχωριστό ψήφισμα, συγκεντρώνοντας 10 ψήφους. Παρά την επικράτηση της φιλοκυβερνητικής πλειοψηφίας, τα αποτελέσματα δείχνουν σημαντική μετατόπιση συσχετισμών, δεδομένου ότι στις εκλογές του 2024 η ίδια παράταξη κατείχε 65,78% και 20 από τις 31 έδρες.

Το κείμενο του Χάρη Δούκα επέκρινε την κυβέρνηση για πολιτικές που, όπως υποστήριζε, οδηγούν τους δήμους σε αδιέξοδο, ζητώντας παράλληλα κινητοποιήσεις υπέρ των αιτημάτων της Αυτοδιοίκησης και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ο Χάρης Δούκας δήλωσε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν «δραματική αλλαγή των συσχετισμών», ενώ κατηγόρησε την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ για μεθοδεύσεις ώστε να υπερψηφιστεί ένα «ανώδυνο» για την κυβέρνηση ψήφισμα. Τόνισε ότι, με δεδομένες τις 10 ψήφους της Λαϊκής Συσπείρωσης, η φιλοκυβερνητική παράταξη έχασε ουσιαστικά την πλειοψηφία του συνεδρίου.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Ζαχαριάδης έκανε λόγο για «μεγάλη αυτοδιοικητική ανατροπή», υπογραμμίζοντας τη σημασία του αποτελέσματος.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζωή Κωνσταντοπούλου - Άδωνις Γεωργιάδης
Κόντρα Κωνσταντοπούλου-Γεωργιάδη: «Υπάρχει μεθόδευση» - «Σας κυνηγάει η κουνιάδα της κυρίας δίπλα»
Καταγγελίες Ζωής κατά Φλωρίδη για μεθόδευση μετά από παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας – Άγριος καβγας με Άδωνι
Κόντρα Κωνσταντοπούλου-Γεωργιάδη: «Υπάρχει μεθόδευση» - «Σας κυνηγάει η κουνιάδα της κυρίας δίπλα»
πατελης
Κένυα: Έκκληση για την απελευθέρωση του Έλληνα καθηγητή Δημήτρη Πατέλη
Αντιδράσεις για τη σύλληψη 13 μελών της Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας στο Ναϊρόμπι – Καταγγελίες για καταστολή διαδηλώσεων και περιορισμό...
Κένυα: Έκκληση για την απελευθέρωση του Έλληνα καθηγητή Δημήτρη Πατέλη