Η πρόεδρος της παράταξης «Φωνή Λογικής», Αφροδίτη Λατινοπούλου, προκάλεσε και πάλι αντιδράσεις με τις δηλώσεις της σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, όπου επιτέθηκε με σφοδρότητα σε πολιτικούς χώρους, εκπαιδευτικούς και κοινωνικές ομάδες, προκαλώντας έντονο δημόσιο διάλογο.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η κ. Λατινοπούλου σχολίασε το ζήτημα της ανάρτησης παλαιστινιακών σημαιών, μπερδεύοντας, όπως αναφέρθηκε, τη σημαία του Παλαιστινιακού Κράτους με εκείνη της Χαμάς. H ίδια επέμεινε, δηλώνοντας ότι «όσοι σηκώνουν σημαίες υπέρ της Χαμάς αντιδρούν σαν βρικόλακες όταν βλέπουν την ελληνική σημαία».
Η τοποθέτησή της αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πολλοί θεώρησαν ότι εξισώνει σύμβολα ενός κράτους με εκείνα μιας οργάνωσης, δημιουργώντας παραπλανητικές εντυπώσεις.
Στο ίδιο πλαίσιο, η πρόεδρος της «Φωνής Λογικής» κατηγόρησε την Αριστερά για πολιτική κυριαρχία και κοινωνική ανοχή. Όπως υποστήριξε, «η Ελλάδα είναι έρμαιο της Αριστεράς», ενώ κατηγόρησε συλλογικότητες όπως ο Ρουβίκωνας και ομάδες μεταναστών ότι «παραβιάζουν δικαιώματα και ελευθερίες».
Παράλληλα, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «μέσα στην Ελλάδα υπάρχει μία μόνο σημαία και όποιος δεν συμφωνεί μπορεί να φύγει», αναφερόμενη συγκεκριμένα σε Αφγανιστάν και Πακιστάν.
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου επέκρινε ανοιχτά τους εκπαιδευτικούς που, όπως ανέφερε, ζητούν αλλαγές ή κατάργηση των εθνικών εορτών, δηλώνοντας ότι «τέτοιοι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να απολύονται».
Υπογράμμισε ότι «τα σχολεία δεν θα μετατραπούν σε κέντρα κομμουνιστικής προπαγάνδας», προσθέτοντας ότι η εκπαίδευση πρέπει να διαφυλάσσει την εθνική ταυτότητα. Οι τοποθετήσεις αυτές χαρακτηρίστηκαν από πολλούς ως εμπρηστικές και ιδεολογικά ακραίες, με αρκετούς να τις συγκρίνουν με ρητορική τύπου Τραμπ.
Κλείνοντας τη συνέντευξή της, η Λατινοπούλου επανέλαβε φράσεις που έχουν προκαλέσει στο παρελθόν συζητήσεις, δηλώνοντας ότι «θα συνεχίσει να λέει Ζήτω η Ελλάδα, το Έθνος, ο Μεταξάς», απορρίπτοντας οποιαδήποτε αναφορά στο ΕΑΜ.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Βασίλης Γκουζέλος