βουλή
Τι δηλώνουν Πρωθυπουργός, υπουργοί, βουλευτές και περιφερειάρχες στις οικονομικές τους δηλώσεις - Αναλυτική λίστα

Η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής έδωσε σήμερα στις 10:00 π.μ. στη δημοσιότητα τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) για τα οικονομικά έτη 2022 και 2023, αποκαλύπτοντας πλήρως τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτικών προσώπων της χώρας.

Στις δηλώσεις περιλαμβάνονται για πρώτη φορά και οι αρχικές δηλώσεις όσων εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές του 2023, προσφέροντας πλήρη εικόνα για τις οικονομικές καταστάσεις νέων και παλαιών στελεχών.

Ποιοι περιλαμβάνονται στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες

Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης καλύπτουν ευρύ φάσμα πολιτικών προσώπων και φορέων:

  • Πρωθυπουργός και μέλη του υπουργικού συμβουλίου

  • Αρχηγοί πολιτικών κομμάτων

  • Βουλευτές και ευρωβουλευτές

  • Περιφερειάρχες και δήμαρχοι

  • Υπεύθυνοι οικονομικών των κομμάτων

Οι δηλώσεις αποτυπώνουν την οικονομική διαφάνεια, το ύψος των εισοδημάτων, τα ακίνητα, τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια και τυχόν οφειλές των πολιτικών προσώπων.

Δείτε τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν αναλυτικά:

  • Δηλώσεις πόθεν έσχες έτους 2024 (χρήση 2023)Δείτε ΕΔΩ

  • Δηλώσεις πόθεν έσχες έτους 2023 (χρήση 2022)Δείτε ΕΔΩ

  • Η δημοσίευση των πόθεν έσχες ενισχύει τη διαφάνεια και την εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα.

Σημειώνεται ότι οι νέοι βουλευτές του 2023 εμφανίζονται για πρώτη φορά, δίνοντας πλήρη εικόνα των οικονομικών τους στοιχείων.

Περιλαμβάνονται επίσης οι διαχειριστές των οικονομικών των κομμάτων, προσφέροντας πλήρη εικόνα διαχείρισης δημόσιου και ιδιωτικού χρήματος στον πολιτικό χώρο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

48 νέες θέσεις Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών ενηλίκων

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διαδήλωση για τη Γάζα στην Κωνσταντινούπολη
Κωνσταντινούπολη: Μισό εκατομμύριο στους δρόμους για τη Γάζα – «Δεν θα ξεχάσουμε την Παλαιστίνη» (Video)
Κωνσταντινούπολη: Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για τη Γάζα
Κωνσταντινούπολη: Μισό εκατομμύριο στους δρόμους για τη Γάζα – «Δεν θα ξεχάσουμε την Παλαιστίνη» (Video)