μακρη
Φώτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ξεκίνησε χθες Πέμπτη 10 Ιουλίου, με την κατάθεση της βουλεύτριας Μαγνησίας της ΝΔ, Ζέττα Μακρή, η δίκη του δημοσιογράφου, ο οποίος κατηγορείται για τον εκβιασμό της πολιτικού

Η έναρξη της πολύκροτης δίκης για εκβιασμό πολιτικού προσώπου από δημοσιογράφο σημαδεύτηκε από τις καταθέσεις που φέρνουν στο φως σοβαρούς ισχυρισμούς. Στο επίκεντρο βρίσκεται η βουλεύτρια Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Ζέττα Μακρή, η οποία φέρεται να εκβιάστηκε από ιδιοκτήτη Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης με στόχο οικονομικό όφελος.

Η υπόθεση πήρε επίσημα τον δρόμο της δικαιοσύνης την Πέμπτη 10 Ιουλίου, όταν η Ζέττα Μακρή εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να καταθέσει εναντίον του κατηγορούμενου δημοσιογράφου. Όπως ανέφερε, η αρχική σχέση τους ήταν φιλική και πολιτικά συνεργατική, μέχρι που εκείνος ξεκίνησε να της ασκεί πίεση, ζητώντας – όπως είπε – οικονομική ενίσχυση από επιχειρηματίες για λογαριασμό του.

Η βουλεύτρια περιέγραψε σημαντική αλλαγή στη συμπεριφορά του δημοσιογράφου, λέγοντας πως το φθινόπωρο του 2024 άρχισε να δέχεται αρνητικά δημοσιεύματα, γραμμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να υπονομεύεται η πολιτική της εικόνα.

«Άρχισαν να πλήττουν ευθέως την πολιτική μου ταυτότητα», ανέφερε, εκφράζοντας φόβους για ανεπανόρθωτη ζημία στην πολιτική της σταδιοδρομία. Ο ίδιος, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, της ξεκαθάρισε ότι χωρίς πληρωμή, θα συνέχιζε τη δυσφήμιση μέσω του μέσου του.

Καταλυτικό σημείο στην κατάθεσή της ήταν η περιγραφή μιας καθοριστικής συνάντησης στις 5 Μαΐου 2025, όταν και συναντήθηκαν σε καφετέρια. Εκεί, σύμφωνα με την ίδια, ο δημοσιογράφος ήταν ξεκάθαρος: «Αν δεν πληρώσεις, θα συνεχίσεις να έχεις αρνητικά δημοσιεύματα».

Σε αυτή τη συνάντηση, η βουλεύτρια υποστηρίζει ότι του παρέδωσε το ποσό των 5.000 ευρώ, διαβεβαιώνοντάς τον πως ήταν προσωπικά της χρήματα. Η ίδια εξέφρασε την πεποίθηση πως ο σκοπός του δημοσιογράφου ήταν να τη χειραγωγήσει με απειλές και υπονοούμενα, ακόμα και με τη χρήση ενός τιμολογίου που υποσχέθηκε να εκδώσει και ουδέποτε παρέδωσε.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η Ζέττα Μακρή στις ψυχολογικές επιπτώσεις της υπόθεσης. Περιέγραψε τον εκβιασμό ως μια βαριά συναισθηματική εμπειρία, που, όπως είπε, έθεσε σε άμεσο κίνδυνο την πολιτική της πορεία. Παράλληλα, ανέδειξε τη συναισθηματική της πίεση, κάνοντας λόγο για το "βλέμμα εξουσίας" του κατηγορούμενου και για ένα κλίμα ασφυκτικού εκφοβισμού.

«Αυτό που κάνω δεν είναι εύκολο, αλλά είναι ο μόνος νόμιμος τρόπος για να δικαιωθώ», δήλωσε, περιγράφοντας τη διαδικασία ως εξαιρετικά ψυχοφθόρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τεχνητή νοημοσύνη
ΑΙ & Ι: «Όλοι έχουμε ‘μετανοημοσύνη’» - Τι μας διαφεύγει όταν μιλάμε για την εποχή της ΤΝ
Αυτή η καινούργια νοημοσύνη του καθενός μας, που αναλαμβάνει να διαχειριστεί τον συνδυασμό ανθρώπου και μηχανής, μας διευκολύνει να ονομαστεί (και...
ΑΙ & Ι: «Όλοι έχουμε ‘μετανοημοσύνη’» - Τι μας διαφεύγει όταν μιλάμε για την εποχή της ΤΝ
διδακτορικο
Μοριοδότηση μεταπτυχιακών και διδακτορικών: Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τους γραπτούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ
Μοριοδότηση μεταπτυχιακών και διδακτορικών: Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών
αδεια
Αυτοδίκαιη αργία υπαλλήλων: Πότε ενεργοποιείται και τι αλλάζει με τη νέα ρύθμιση
Διευκρινίσεις και αυστηρότερες προϋποθέσεις για τη θέση σε αργία δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων, σύμφωνα με νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών
Αυτοδίκαιη αργία υπαλλήλων: Πότε ενεργοποιείται και τι αλλάζει με τη νέα ρύθμιση