makri new
ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS
Μου έλεγε ότι έχει 10 δημοσιογράφους και θέλει να τους κάνει 12, γιατί πληρώνει όλα τα “βλαμμένα”»

Με την κατάθεση της βουλευτού Μαγνησίας της ΝΔ, Ζέττας Μακρή, ξεκίνησε η δίκη του δημοσιογράφου και εκδότη τοπικής ιστοσελίδας του Βόλου, ο οποίος κατηγορείται ότι την εκβίαζε ζητώντας χρήματα για να αποσύρει επιζήμια δημοσιεύματα.

Η κ. Μακρή υποστήριξε στο δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος της ζητούσε επανειλημμένα μεσολάβηση για να λάβει κρατική διαφημιστική προβολή και ότι, όταν εκείνη αρνήθηκε, άρχισε να τη στοχοποιεί με συστηματικά αρνητικά δημοσιεύματα.

«Είχαμε καλές σχέσεις από το 2000, οι οποίες συνεχίστηκαν και μετά τη δημιουργία της ιστοσελίδας του το 2015», είπε στην κατάθεσή της. «Ζητούσε προσωπικές εξυπηρετήσεις, όπως συμμετοχή σε διαφημιστικές καμπάνιες. Όταν αρνήθηκα να του δώσω το τηλέφωνο υπουργού, με "τιμώρησε" με δεκαήμερο αποκλεισμό από το site».

Η κ. Μακρή κατέθεσε επίσης ότι ο κατηγορούμενος ήταν πιεστικός και απαξιωτικός στα μηνύματά του. «Μου έλεγε ότι έχει 10 δημοσιογράφους και θέλει να τους κάνει 12, γιατί πληρώνει όλα τα “βλαμμένα”», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση, όπως ανέφερε, κλιμακώθηκε το φθινόπωρο του 2024, όταν ο κατηγορούμενος άρχισε να δημοσιεύει στοχευμένα δημοσιεύματα για να πλήξει την πολιτική της εικόνα. Σε συνάντηση που είχαν σε καφέ στο Κολωνάκι, της ζήτησε ευθέως χρήματα. «Μου είπε ότι αν δεν θέλω αρνητικά δημοσιεύματα, πρέπει να πληρώσω. Υπολόγισε τη ζημιά στα 15.000 ευρώ και μετά την αντίδρασή μας, έριξε την “τιμή” στα 10.000».

Η βουλευτής, σύμφωνα με την κατάθεσή της, κατέφυγε στην αστυνομία, η οποία της συνέστησε να προχωρήσει στη συνάντηση. Ανέφερε πως σήκωσε 5.000 ευρώ από την τράπεζα και τα παρέδωσε στην αστυνομία πριν μεταβεί στο ραντεβού. Εκεί, όπως είπε, ο κατηγορούμενος την πίεσε ξανά να βρει χρήματα από επιχειρηματίες, όπως έκανε και ο ίδιος.

«Όταν του είπα ότι τα χρήματα είναι δικά μου, απάντησε ότι θα μου κόψει ένα τιμολόγιο, το οποίο θα ακυρώσει μετά. Εγώ ήμουν συναισθηματικά φορτισμένη, υπέκυψα. Δεν είχα άλλο δρόμο, ήταν μονόδρομος να προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Είναι εξαιρετικά ψυχοφθόρο αυτό που περνάω», είπε η βουλευτής.

Ακολούθησε έντονος διάλογος στο ακροατήριο. Ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε πως «δεν υπάρχει εκβιασμός όταν κόβεται τιμολόγιο», με τον συνήγορο της Ζέττας Μακρή να απαντά πως ο ισχυρισμός αυτός δεν ευσταθεί με βάση τα πραγματικά περιστατικά.

Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση επιπλέον μαρτύρων και την εξέταση του αποδεικτικού υλικού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αδεια
Αυτοδίκαιη αργία υπαλλήλων: Πότε ενεργοποιείται και τι αλλάζει με τη νέα ρύθμιση
Διευκρινίσεις και αυστηρότερες προϋποθέσεις για τη θέση σε αργία δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων, σύμφωνα με νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών
Αυτοδίκαιη αργία υπαλλήλων: Πότε ενεργοποιείται και τι αλλάζει με τη νέα ρύθμιση
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλαδικές: Υψηλά ποσοστά κάτω από τη βάση σε βασικά μαθήματα
Μαθηματικά, Φυσική, Ιστορία και Αρχαία Ελληνικά καταγράφουν τις χαμηλότερες επιδόσεις – Αναλυτικά τα στατιστικά για ΓΕΛ, εσπερινά και ΕΠΑΛ
Πανελλαδικές: Υψηλά ποσοστά κάτω από τη βάση σε βασικά μαθήματα