Επτά νέα μη κρατικά πανεπιστήμια έρχονται στην Ελλάδα – Ποια έλαβαν άδεια για το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027

Πολιτική 0

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Κώστας Τσιάρας «τελείωσε» τον πρόεδρο Νικόλαο Σαλάτα

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Καρατομήθηκε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Νίκος Σαλάτας – Φεύγει εν μέσω έρευνας για παράνομες επιδοτήσεις

Σε καθεστώς διοικητικής ανατροπής περνά ο ΟΠΕΚΕΠΕ, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα, να ανακοινώνει την αποπομπή του προέδρου του Οργανισμού, Νικόλαου Σαλάτα, εν μέσω της υπό εξέλιξη έρευνας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για παράτυπες αγροτικές επιδοτήσεις.

Η αφορμή

Η καρατόμηση Σαλάτα ήρθε μετά από αιχμές της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας περί μη επαρκούς συνεργασίας του ΟΠΕΚΕΠΕ, με τον Ευρωπαίο Εισαγγελέα Νίκο Πασχάλη να επισημαίνει εμμέσως εμπόδια στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Αντί απάντησης, ο ΟΠΕΚΕΠΕ εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας την Εισαγγελία να ανακαλέσει τις δηλώσεις της, απειλώντας μάλιστα με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Ο Τσιάρας μιλά για «χρόνιες παθογένειες» στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά», ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατηγόρησε τον κ. Σαλάτα για «λανθασμένους χειρισμούς» και «κακή διαχείριση κρίσιμων θεμάτων», ιδιαίτερα στο κομμάτι της επικοινωνίας με τις ευρωπαϊκές αρχές.

Ο κ. Τσιάρας μίλησε για έναν ΟΠΕΚΕΠΕ που «βρίσκεται δέσμιος χρόνιων παθογενειών» και δεσμεύτηκε για ριζική αναδιοργάνωση του Οργανισμού, με στόχο τη διαφάνεια και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας στη διαχείριση κοινοτικών αγροτικών ενισχύσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Τη λήξη της θητείας του προσωρινού Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., κ. Νικολάου Σαλάτα, αποφάσισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, για λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος.

Η απόφαση αυτή υπαγορεύτηκε από την ανάγκη αποφυγής οποιασδήποτε αμφισβήτησης σχετικά με τη διασφάλιση της ομαλής και αποτελεσματικής συνεργασίας του Οργανισμού με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, κατά την άσκηση των ελεγκτικών της αρμοδιοτήτων.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Οι 20 σχολές με τα περισσότερα μόρια που τρυπάνε το ταβάνι

Ν. Φαραντούρης: «614 εκατ. ευρώ στα φροντιστήρια» – Καταγγελίες για ενδείξεις καρτέλ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Η «πιο δυσάρεστη» λέξη της αγγλικής γλώσσας έχει ελληνική προέλευση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική