Ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχάρη τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη-Συμφώνησαν να συναντηθούν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ 11 και 12 Ιουλίου
ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS
Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό βρίσκονται στην κορυφή του ενδιαφέροντος του Κ.Μητσοτάκη

Η συνάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα γίνει αύριο Τρίτη (24η Σεπτεμβρίου), στις 11.40 (τοπική ώρα· 18.40 ώρα Ελλάδας), σε αίθουσα του κεντρικού κτιρίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη συνάντηση θα παραστούν, εκτός από τους δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών και οι διευθυντές των διπλωματικών τους γραφείων.

Η ατζέντα της συνάντησης θα είναι σφικτή, καθώς οι συναντήσεις στο πλαίσιο της Συνόδου του ΟΗΕ δεν δίνουν τα περιθώρια διμερών επισκέψεων.

Θα γίνει γενική επισκόπηση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας, σημείωσαν οι πηγές. Για το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών, θα γίνει αξιολόγηση μετά τη συνάντηση.

«Το χρονοδιάγραμμα των συναντήσεων δεν εξαρτάται από τις αμερικανικές εκλογές. Θα αξιολογήσουμε τα γεγονότα μετά τη συνάντηση και θα δούμε το βάθος των θεμάτων. Σε μια πολύ ταραγμένη περίοδο και σε μια Μέση Ανατολή που παράγει κρίσεις το γεγονός ότι μπορούμε να συνομιλούμε για όλα αυτά τα ζητήματα είναι θετική κατάκτηση. Έχει θετικές επιπτώσεις στη θετική ατζέντα, ακόμα και σε ζητήματα που διαφωνούμε να μην οδηγούμαστε σε κλιμάκωση στο πεδίο" ανέφερε ανώτατη κυβερνητική πηγή.

Κυπριακό

Για το Κυπριακό, αυτή τη φορά θα τεθεί το θέμα από την ελληνική πλευρά. Κυβερνητική πηγή εξήγησε ότι «υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την επανέναρξη των συνομιλιών».

Μεταναστευτικό

«Όσο οι διακινητές προσαρμόζουν τις μεθόδους τους, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να αυξήσουμε τα επίπεδα συνεργασίας με την Τουρκία» εξήγησε κυβερνητική πηγή. Η Αθήνα εκφράζει ικανοποίηση για το επίπεδο συνεργασίας με την Τουρκία στο ζήτημα.

Τριμερής Ελλάδας - Κύπρου - Γαλλίας

Η τριμερής συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου -Γαλλίας προγραμματίστηκε για αύριο Τρίτη στις 18.00 (τοπική ώρα· 01.00 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας).

«Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στο θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου- Ελλάδας. Το έργο είναι τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας για την Κύπρο. Πραγματικό γεωπολιτικό ρίσκο στην υλοποίηση του έργου δεν θα υπάρξει. Έχουμε καταλήξει στον οικονομικό επιμερισμό», σημείωσε κυβερνητική πηγή.

Μεσανατολικό

«Ψηφίσαμε υπέρ σε πρόσφατο ψήφισμα του ΟΗΕ. Είναι άδικο να κατηγορείται η Ελλάδα για πτυχές του παλαιστινιακού ζητήματος. Συντονιστήκαμε με μεγάλο αριθμό ευρωπαϊκών χωρών και ψηφίσαμε υπέρ», θύμισε κυβερνητική πηγή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Έις Φρέιλι
Θρήνος στη ροκ: Πέθανε ο Έις Φρέιλι, ιδρυτικό μέλος και κιθαρίστας των Kiss, σε ηλικία 74 ετών
Η μουσική του Έις Φρέιλι συνεχίζει να αντηχεί μέσα από τις κιθάρες, τα φώτα και τα μακιγιάζ μιας εποχής που δίδαξε ότι η ροκ δεν είναι απλώς μουσική,...
Θρήνος στη ροκ: Πέθανε ο Έις Φρέιλι, ιδρυτικό μέλος και κιθαρίστας των Kiss, σε ηλικία 74 ετών
molivia
Έρχονται οι εξετάσεις πιστοποίησης ΤΠΕ για εκπαιδευτικούς – Ποιοι συμμετέχουν και πότε ξεκινούν
Δέκα πανεπιστήμια αναλαμβάνουν τη διεξαγωγή των εξετάσεων ψηφιακών δεξιοτήτων Β1, Β2 και Α’ επιπέδου – Αναμένεται η έναρξη την άνοιξη του 2026.
Έρχονται οι εξετάσεις πιστοποίησης ΤΠΕ για εκπαιδευτικούς – Ποιοι συμμετέχουν και πότε ξεκινούν
φοιτητηε
Λάρισα: Μητέρα φοιτητή που καταπλακώθηκε από κολώνα - «Το παιδί μου δεν είχε καμία προστασία»
Συγκλονίζει η κατάθεση της μητέρας του φοιτητή που έχασε τη ζωή του από κατάρρευση κολόνας – Ερωτήματα για την ευθύνη των αρχών
Λάρισα: Μητέρα φοιτητή που καταπλακώθηκε από κολώνα - «Το παιδί μου δεν είχε καμία προστασία»
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Όταν ο φόβος φοράει κοστούμι: Οι εκπαιδευτικοί πίσω από τις σιωπηλές πόρτες των αυταρχικών σχολείων
Σε δεκάδες σχολεία της χώρας, πίσω από τη βιτρίνα της “ευταξίας”, κρύβεται ένα κλίμα αυταρχισμού και ψυχολογικής πίεσης. Εκπαιδευτικοί μιλούν για τον...
Όταν ο φόβος φοράει κοστούμι: Οι εκπαιδευτικοί πίσω από τις σιωπηλές πόρτες των αυταρχικών σχολείων