μητσοτακης
Φώτο: Intime News
Όλα όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συνέντευξη στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Μεταξύ άλλων μίλησε για την ακρίβεια και την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τους συνταξιούχους και τους ευάλωτους από τα έσοδα της έκτακτης φορολόγησης των διυλιστηρίων. Αναφέρθηκε στο θέμα της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, τονίζοντας ότι θα εξεταστεί αν υπάρχουν σημειακές αδικίες, ενώ μίλησε και για τα εθνικά θέματα.

Σχολιάζοντας την Αντιπολίτευση είπε ότι “βλέπω κλισέ, τσιτάτα και προσωπικές φιλοδοξίες με περισσότερους μνηστήρες από αυτούς που είχε η Πηνελόπη”, ενώ αναφορά έκανε και στην υπόθεση του Απόστολου Λύτρα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα συνέβαλε στην αποκάλυψη της πλήρους έκτασης του περιστατικού.

«Η ακρίβεια πονάει το ξέρω»

«Πήραμε σήμερα σημαντική απόφαση να μονιμοποιήσουμε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ 13% στα ταξί, για να στηρίξουμε τη μετακίνηση και να μην έχουμε αυξήσεις στα κόμιστρα. Η κατάσταση στα ΜΜΜ δεν είναι αυτή που θα θέλαμε» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το ίδιο κάνουμε για τον καφέ και το delivery. Αυτοί που εισηγούνται μόνιμη μείωση του ΦΠΑ πρέπει να μας πουν πότε σκέφτονται να τον ξαναυξήσουν» πρόσθεσε. «Η ακρίβεια πονάει το ξέρω, πρέπει να πάμε στην αποκλιμάκωση των τιμών. Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι, όχι μόνο το κράτος αλλά και οι επιχειρήσεις» σχολίασε.

«Είναι κίνηση κοινωνικής δικαιοσύνης. Τα έσοδα αυτά θα στηρίξουν τον προϋπολογισμό και θα κατευθυνθούν τα Χριστούγεννα σε ευάλωτους, όπως τους συνταξιούχους, και ειδικά στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς».

Δεν υπάρχει περίπτωση επί ημερών μου η ΝΔ να επιστρέψει σε πολιτικές ιδεολογικής περιχαράκωσης

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει απαντήσει ακόμα στην ανοιχτή πρόσκληση από τον υπουργό Οικονομικών να συζητήσουμε το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Να γίνει η συζήτηση δημόσια στην αρμόδια επιτροπή, αναμένω την απάντησή του και ελπίζω να είναι θετική» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς αν η ΝΔ πρέπει να “επιστρέψει στις ρίζες της” όπως ζήτησαν αρκετοί μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών απάντησε «Θα έλεγα στους καλοπροαίρετους σχολιαστές ότι θα έβλεπα θετικά μια συζήτηση για επιστροφή στις ρίζες του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η ΝΔ είναι μια κεντροδεξιά παράταξη, αυτή τη στρατηγική υπηρέτησα σε 3 εκλογικές αναμετρήσεις με ποσοστά που άγγιξαν το 40%. Δεν υπάρχει περίπτωση επί ημερών μου η ΝΔ να επιστρέψει σε πολιτικές ιδεολογικής περιχαράκωσης».

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες

«Δεν θα αλλάξει η κεντρική φιλοσοφία της απόφασης για τους ελεύθερους επαγγελματίες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν θέλει κανείς το εισόδημά του να είναι αυτό του κατώτατου μισθού. Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της φοροδιαφυγής. Θα μπορέσουμε να στηρίξουμε την παιδεία, την υγεία, την ασφάλεια κλπ. Αν υπάρχουν σημειακές αδικίες, θα τις δούμε αλλά δεν θα αλλάξει η φιλοσοφία της πολιτικής» σημείωσε.

«Οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα συνέβαλαν στην υπόθεση Λύτρα»

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «κάναμε πολλές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις. Δικαιωθήκαμε απόλυτα με την αλλαγή που δίνει τη δυνατότητα σε έναν γιατρό που διαπιστώνει σοβαρά ευρήματα ότι έχει διαπραχθεί έγκλημα ενδοοικογενειακής βίας, να καταφεύγει ο ίδιος σε εισαγγελέα και ιατροδικαστή. Έτσι αποκαλύφθηκε και η πλήρης έκταση αυτού του περιστατικού. Και δεν είναι η μόνη περίπτωση. Απλώς αυτό έγινε γνωστό λόγω της δημοσιότητας του προσώπου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «κάθε μέρα γίνονται συλλήψεις. Τα στοιχεία από το ΑΤ Ομονοίας δείχνουν ότι έγιναν 216 συλλήψεις από την αρχή του χρόνου για ενδοοικογενειακή βία. Γίνεται συστηματική δουλειά».

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι «ο υπουργός Δικαιοσύνης σε λίγη ώρα θα ανακοινώσει πρόσθετες παρεμβάσεις στη Δικονομία ώστε να είμαστε ακόμη πιο αυστηροί με τα θέματα της ενδοοικογενειακής βίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι «δικαιώθηκε η ηγεσία του Αρείου Πάγου από την επιλογή της» και πρόσθεσε ότι «εκατοντάδες γυναίκες έχουν το θάρρος να καταγγείλουν τα περιστατικά γιατί για 1η φορά μπορούν να μιλήσουν και γνωρίζουν ότι θα βρουν ασφάλεια και προστασία. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε αυτή τη νέα πραγματικότητα. Χρειαζόμαστε όμως τη συμμαχία των θυμάτων που πρέπει να μιλούν αλλά και της κοινωνίας».

«Βλέπω περισσότερους μνηστήρες από όσους είχε η Πηνελόπη»

«Βλέπω κλισέ, τσιτάτα και πολλές προσωπικές φιλοδοξίες με περισσότερους μνηστήρες από αυτούς που είχε η Πηνελόπη» τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην αντιπολίτευση.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «είναι σημαντικό για κάθε κυβέρνηση να έχει μια σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση. Αυτό δεν του έχουμε μέχρι στιγμής. Δεν έχω δει μια σοβαρή αντιπρόταση που να επιβραβεύτηκε κιόλας από τους πολίτες στις κάλπες. Ειδικά στην Αξιωματική Αντιπολίτευση βλέπω επιστροφή στον εύκολο λαικϊσμό και την τοξικότητα. Ο Αρχηγός της και στις κάλπες πέρασε αρκετά κάτω από τον πήχη που ο ίδιος είχε θέσει».

«Οι πολίτες δεν ψήφισαν τον Μητσοτάκη επειδή είμαι ψηλός ή επειδή τους άρεσε το μαλλί μου, αλλά επειδή είχαμε μια πολιτική πρόταση και τους είπαμε τι θέλουμε να κάνουμε στη θητεία μας» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος είπε ότι «ελάχιστες προτάσεις από την αντιπολίτευση μπορούν να τύχουν σοβαρής συζήτησης και επεξεργασίας».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nosokomeio
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
Ο Σύλλογος βέβαια αφήνει σοβαρές αιχμές κατά της Πολιτείας και του υπουργείου Υγείας και δηλώνει απογοητευμένος «για την επιστράτευση του κοινωνικού...
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
δημοτικο
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου
Συνεδρίαση της επιτροπής καταλληλότητας και επιλογής οικοπέδου για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου Δήμου Μινώα Πεδιάδας
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου