κυβερνηση
Φώτο: Intime News
Αύριο (15/06) θα συνεδριάσει το νέο Υπουργικό Συμβούλιο

Στο Προεδρικό Μέγαρο διεξάγεται η ορκωμοσία των υπουργών και υφυπουργών της νέας κυβέρνησης, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο ένας μετά τον άλλον οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο και μετά την ορκωμοσία τους υπέγραψαν αναλαμβάνοντας τα νέα τους καθήκοντα.

Σημειώνεται πως αύριο, Σάββατο στις 10 το πρωί, θα συνεδριάσει το νέο Υπουργικό Συμβούλιο.

Μετά την ορκωμοσία, θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης - παραλαβής. 

Το κυβερνητικό σχήμα αποτελείται από 60 υπουργούς και υφυπουργούς, με αλλαγές στις θέσεις πέντε υπουργών και 10 υφυπουργών, ενώ καταργείται η θέση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών.

Οι αλλαγές

Νέος υπουργός Ανάπτυξης ορίζεται ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος αντικαθιστά τον Κώστα Σκρέκα. Ο Θοδωρής Λιβάνιος αναβαθμίζεται σε υπουργός Εσωτερικών, ενώ η απελθούσα Νίκη Κεραμέως τοποθετείται επικεφαλής του υπουργείου Εργασίας στη θέση της Δόμνας Μιχαηλίδου.

Αλλαγές και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Λευτέρη Αυγενάκη να αποχωρεί και τον Κώστα Τσιάρα να ορίζεται στη θέση του, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διαχείριση των επιπτώσεων του Ντάνιελ και του Ελίας. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αντικαθιστά τον Δημήτρη Καιρίδη στο υπουργείο Μετανάστευσης. Ο έως σήμερα γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης εισέρχεται ως υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ.

Στους νέους υφυπουργούς ο Χρίστος Δήμας αντικαθιστά τον Χάρη Θεοχάρη στη θέση στο Υπουργείο Οικονομικών, ενώ η Ζωή Ράπτη επανέρχεται στην κυβέρνηση ως υφυπουργός Ανάπτυξης.

Εκλεγμένος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης από το 2000 ο Κώστας Γκιουλέκας αναλαμβάνει υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας- Θράκης, στη θέση του Στάθη Κωνσταντινίδη.

Από υφυπουργός Εργασίας ο Βασίλης Σπανάκης μετακινείται στο Εσωτερικών, ενώ η Κατερίνα Παπακώστα παίρνει τη θέση της υφυπουργού Μαρίας Κεφάλα στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Στη θέση της υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου ορίζεται ο Βασίλης Οικονόμου, προερχόμενος κι αυτός από την ΚΟ και συγκεκριμένα την Ανατολικής Αττικής.

Ο Ιάσων Φωτήλας ορίζεται νέος υφυπουργός Πολιτισμού, ενώ στη θέση του Γιάννη Παππά στο υπουργείο Ναυτιλίας ο Στέφανος Γκίκας. Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Χρήστος Κέλλας αντί του Σταύρου Κελέτση, ενώ ο Κώστας Καραγκούνης επανέρχεται στην κυβέρνηση, ως υφυπουργός Εργασίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί
Οδηγός για τις οριστικές τοποθετήσεις: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί ΠΕ
ΠΥΣΠΕ: Ξεκινούν οι δηλώσεις για οργανικά κενά και βελτιώσεις θέσεων – Αναλυτικά οι τρεις φάσεις
Οδηγός για τις οριστικές τοποθετήσεις: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί ΠΕ
Χρύσα Χοτζογλου
Στο πλευρό της Χρύσας Χοτζόγλου οι δάσκαλοι του Βύρωνα και της Καισαριανής - Κλιμάκωση κινητοποιήσεων ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις
Ο Σύλλογος «Ρόζα Ιμβριώτη» καταγγέλλει την υπουργική απόφαση και ζητά δικαίωση
Στο πλευρό της Χρύσας Χοτζόγλου οι δάσκαλοι του Βύρωνα και της Καισαριανής - Κλιμάκωση κινητοποιήσεων ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις
ακροπολη
Πλημμύρισε η Ακρόπολη για τη διεθνή ημέρα μνημείων: Χιλιάδες πολίτες στον Ιερό Βράχο με ελεύθερη είσοδο
Από τις πρώτες πρωινές ώρες επικρατεί το αδιαχώρητο, καθώς χιλιάδες επισκέπτες, τουρίστες αλλά και κάτοικοι της πόλης, αξιοποιούν τη δυνατότητα...
Πλημμύρισε η Ακρόπολη για τη διεθνή ημέρα μνημείων: Χιλιάδες πολίτες στον Ιερό Βράχο με ελεύθερη είσοδο