georgiadis
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ | INTIME
«Δεν έγινε ένα έγκλημα, όπως λένε από το πρωί έως το βράδυ. Ο Καραμανλής ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Ο Μητσοτάκης ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Άρα, για ποιο έγκλημα μιλάμε;», είπε ο υπουργός Υγείας

«Αντί να πούμε μπράβο ρε Καραμανλή που παραιτήθηκες από το πρώτο δευτερόλεπτο και ένας πολιτικός τουλάχιστον παραιτήθηκε, από εκείνη τη μέρα τον σταυρώνουμε. Για ποιο λόγο τον σταυρώνουμε;» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και τις ευθύνες του πρώην υπουργού Μεταφορών για την τραγωδία των Τεμπών.

Αρχικά, ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε: «Είναι δυνατόν στα σοβαρά, να υπάρχει συγκάλυψη σε μια υπόθεση που την ερευνά εφέτης ανακριτής, εφέτης εισαγγελέας, ειδική επιτροπή διερεύνησης ατυχημάτων και η Ευρωπαία Εισαγγελέας; Και να ήθελε μια κυβέρνηση να κάνει συγκάλυψη, να είχαμε μια κυβέρνηση συμμορία που ήθελε να συγκαλύψει, σε μια υπόθεση που εμπλέκονται τόσοι διαφορετικοί μεταξύ τους ανεξάρτητοι φορείς είναι δυνατόν πρακτικά να υπάρχει συγκάλυψη;».

Για τις αποκαλύψεις του Βήματος για το μονταρισμένο ηχητικό, ο υπουργός σχολίασε πως: «Οι διάλογοι που παρεδόθησαν στη Δικαιοσύνη, γράφει το ίδιο δημοσίευμα, ότι έχουν αποδοθεί στη Δικαιοσύνη ολόκληροι. Οι διάλογοι ολόκληροι έπαιξαν την επόμενη μέρα στην ΕΡΤ, οι διάλογοι ολόκληροι μεταφέρθηκαν σε site την επόμενη μέρα γραπτώς».

«Ας υποθέσουμε λοιπόν, ας υιοθετήσουμε την άποψη του κυρίου Λαμπρόπουλου από το Βήμα, καίτοι επαναλαμβάνω δημοσιογραφική αποκάλυψη ένα χρόνο μετά δεν νοείται, αλλά ας πάρουμε αυτή την εκδοχή ότι ναι, υπήρχε πρόθεση της κυβερνήσεως να κάνει αυτή τη συρραφή. Ποιο ήταν το κίνητρο, το υποτιθέμενο γι’ αυτή την πρόθεση; Η εμπέδωση, λέει, της θεωρίας του ανθρώπινου λάθους. Γιατί, δεν ήταν ανθρώπινο λάθος; Είναι θεωρία το ανθρώπινο λάθος στην τραγωδία των Τεμπών ή είναι η πραγματικότητα η δικαστική;» προσέθεσε ο κ. Γεωργιάδης και υποστήριξε ότι «ήταν μόνο ανθρώπινα λάθη» αυτά που οδήγησαν στην τραγωδία.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον Κώστα Καραμανλή, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε «φυσικά καλώς ανέλαβε τις πολιτικές ευθύνες ο πρώην υπουργός κ. Καραμανλής. Πρόκειται για τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες για έναν ΟΣΕ που ήταν το πιο βαθύ κράτος του Δημοσίου».

«Το έχω πει από την πρώτη στιγμή. Τότε, όταν ξεκίναγε η δεκαετία του 2000, η Ελλάδα είχε πολλούς δημόσιους οργανισμούς πάρα πολύ άρρωστους, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ και τον ΟΣΕ. Την εικοσαετία που μεσολάβησε, έκανε τις τρεις να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και να έχουν περάσει στον 21ο αιώνα. Ο τέταρτος, ο ΟΣΕ δεν πέρασε ποτέ. Αυτή είναι η αλήθεια. Για αυτές τις πολιτικές ευθύνες ο Καραμανλής παραιτήθηκε από το πρώτο δευτερόλεπτο. Αντί να πούμε μπράβο ρε Καραμανλή που παραιτήθηκες από το πρώτο δευτερόλεπτο και ένας πολιτικός τουλάχιστον παραιτήθηκε, από εκείνη τη μέρα τον σταυρώνουμε. Για ποιο λόγο τον σταυρώνουμε;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας είπε πως: «Δεν έγινε ένα έγκλημα, όπως λένε από το πρωί έως το βράδυ. Γιατί, εσείς τι πιστεύετε; Ο Καραμανλής ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Ο Μητσοτάκης ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Άρα, για ποιο έγκλημα μιλάμε; Για ένα δυστύχημα μιλάμε, για μια τραγωδία μιλάμε».

Ερωτηθείς εάν η ΝΔ θα συνυπογράψει, εφόσον έρθει, αίτημα για προανακριτική εξέταση, ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθη «η προανακριτική να γίνει υπό ποια κατηγορία;».
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aksiologisi
Στις 17 Απρίλη απεργούμε
«Απεργούμε μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς τους για να διεκδικήσουμε σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια, υλικοτεχνική υποδομή που να αρμόζει...
Στις 17 Απρίλη απεργούμε
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Εκπαιδευτικοί: Δεκάδες ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ συνεχίζουν τον αγώνα κατά της αξιολόγησης μέχρι τη νίκη
Η ενημέρωση από τη νέα πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ
Εκπαιδευτικοί: Δεκάδες ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ συνεχίζουν τον αγώνα κατά της αξιολόγησης μέχρι τη νίκη
εκπαιδευτικοι
Εκπαίδευση 2.0 και ο ψηφιακός βούρδουλας
Χωρίς καμία επιστημονική χαρτογράφηση των προβλημάτων της εκπαίδευσης και χωρίς καμία διαβούλευση με τη σχολική κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς, τους...
Εκπαίδευση 2.0 και ο ψηφιακός βούρδουλας