Thumbnail
Τέλος δεν έχουν οι αγωγές που ετοιμάζονται να αποσταλούν στο υπουργείο Εσωτερικών

Πλήθος αγωγών ετοιμάζεται εναντίον του υπουργείου Εσωτερικών, σχετικά με την υπόθεση των email που έστειλε στους απόδημους η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες οι αγωγές πλησιάζουν τις 100, ενώ σύμφωνα με το LIVE News, η ευρωβουλευτής έχει λάβει επίσης δέκα εξώδικα από άτομα που πήραν email της, ενώ έχει γίνει και μια αγωγή εναντίον της. Η ίδια έχει παραδώσει όλο το αρχείο της στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, η οποία χθες βρισκόταν επί τέσσερις ώρες στο υπουργείο Εσωτερικών.

Τι ανέφερε ο δικηγόρος των αποδήμων

Μιλώντας στο Kontra News, το βράδυ της Πέμπτης, ο δικηγόρος των αποδήμων, Βασίλης Σωτηρόπουλος, ανέφερε σχετικά με την υπόθεση: «Αυτό που έχουμε σίγουρο και ομολογημένο, είναι ότι υπάρχει η αρχική διαρροή του 2023. Το έχω επιβεβαιώσει και εγώ στη συνομιλία μου με 100άδες αποδήμους. Πρόκειται για τους ανθρώπους που είχαν δηλώσει τα στοιχεία τους για να συμπεριληφθούν στους καταλόγους των κατοίκων εξωτερικού του 2023.

Είναι δεδομένο ότι η διαρροή αυτή αφορά μια βάση δεδομένων που υπήρχε. Αυτό είναι ξεκάθαρο πια, το έχει παραδεχθεί η κυβέρνηση. Εμείς κάνουμε αγωγές αποζημίωσης στο Ελληνικό Δημόσιο, ως ολότητα, ως νομικό πρόσωπο γιατί το ΥΠΕΣ δεν τήρησε τα μέτρα ασφαλείας που επιβάλλει ο GDPR ώστε να μην διαρρεύσουν τα δεδομένα. Το έχει ομολογήσει η κυβέρνηση, το υπουργείο δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα. Ζητάμε 20.000 ευρώ ανά άτομο θιγόμενο από το Ελληνικό Δημόσιο.

Αυτό είναι το πρώτο στάδιο. Όταν το ελληνικό δημόσιο πληρώσει αποζημιώσεις, μετά υπάρχει η φάση της αναγωγής. Βρίσκουμε το υπόλογο πρόσωπο και τα λεφτά που θα έχει πληρώσει το δημόσιο τα αναζητούμε από τον υπάλληλο τον συγκεκριμένο, που μπορεί να είναι και ψηλά στην ιεραρχία.

Ο γγ του υπουργείο Εσωτερικών που παραιτήθηκε ανέλαβε μια πολιτική ευθύνη γιατί κάποια συνεργάτις του φαίνεται να τα έδωσε. Θα δούμε πού θα καταλήξει η εισαγγελική έρευνα. Ο εισαγγελέας ελέγχοντας τη διαρροή και καλώντας τα πρόσωπα, θα προσπαθήσει να διαπιστώσει αν προσωποιείται η ευθύνη. Αν μπορεί δηλαδή η πολιτική ευθύνη να γίνει και ποινική. Αν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής. Αν μάθουμε ότι ασκείται ποινική δίωξη σε φυσικά πρόσωπα, θα πάμε ως απόδημοι θα δηλώσουμε παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας να πάρουμε τη δικογραφία να πάρουμε μέρος στην ποινική δίκη και μετά μπορεί να κάνουμε και δικές μας ενέργειες».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση ALCO: Καταρρέει η ΝΔ στο 23,3% – Δεν κερδίζει η αντιπολίτευση, στο 21,5% οι αναποφάσιστοι
Ιστορικό χαμηλό για το κυβερνών κόμμα από το 2019 – Σε υψηλά δεκαετίας η αβεβαιότητα των ψηφοφόρων – Το 83% «βλέπει» κρίση θεσμών.
Δημοσκόπηση ALCO: Καταρρέει η ΝΔ στο 23,3% – Δεν κερδίζει η αντιπολίτευση, στο 21,5% οι αναποφάσιστοι
sinigoros-tou-politi.jpg
Συνήγορος του Πολίτη: Καμπανάκι για τις ελλείψεις στην παράλληλη στήριξη και τα τμήματα ένταξης στα σχολεία
Η νέα Ειδική Έκθεση 2024 αποκαλύπτει συνεχιζόμενα προβλήματα στη φοίτηση μαθητών με αναπηρίες – Καθυστερήσεις, άνιση στήριξη και ελλείψεις στη...
Συνήγορος του Πολίτη: Καμπανάκι για τις ελλείψεις στην παράλληλη στήριξη και τα τμήματα ένταξης στα σχολεία
σκύλος echo
Σκότωσαν τον Echo, τον Σκύλο που έδρασε σε έρευνες για Τέμπη και Δολοφονίες
Δηλητηριασμένος βρέθηκε ο εκπαιδευμένος σκύλος που συμμετείχε σε κρίσιμες αποστολές – Έρχονται αποκαλύψεις για τα αίτια του θανάτου του
Σκότωσαν τον Echo, τον Σκύλο που έδρασε σε έρευνες για Τέμπη και Δολοφονίες