Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
Παραιτήθηκαν ο Γ.Γ. του ΥΠΕΣ και ο Γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ μετά την απόσυρση Ασημακοπούλου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές, καθώς παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και αποπέμπεται από τη θέση του ο Γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από όταν έγιναν γνωστές οι καταγγελίες για τα μαζικά e-mails από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισελ Ασημακοπούλου, παράλληλα με αυτές της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και του υπουργείου Εσωτερικών, όπως είπε και δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του συνέντευξη, το Μαξίμου και ο ίδιος έκαναν τη δική τους «έρευνα» για το τι έχει συμβεί.

Όπως έλεγαν από την κυβέρνηση, σε αντίθεση με άλλους που «κατάπιαν» ολόκληρα «παραυπουργεία» Δικαιοσύνης στο Μαξίμου και έχουν δίπλα τους, με πρωταγωνιστικό ρόλο μάλιστα αμετάκλητα καταδικασμένους 13-0 από τη Δικαιοσύνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήθελε να μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο και ενημερωνόταν συνεχώς.

Τελικά, όπως προέκυψε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου απέκτησε τη λίστα (επρόκειτο για e-mails κάποιων εκλογέων του 2023) από συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Όπως αποδεικνύεται, σε καμία περίπτωση η επίμαχη διαρροή δεν σχετίζεται επ ουδενί χρονικά με την πλατφόρμα εγγραφών για την επιστολική ψήφο, γιατί ο κ. Σταυριανουδάκης είχε αυτή την αρμοδιότητα μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Υπό τα δεδομένα αυτά, όπως έλεγαν από την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός κινούμενος πάντα με βάση τις δικές του αξίες, ήθελε να κλείσει το θέμα χωρίς καμία έκπτωση και γι΄αυτό, η μεν κυρία Ασημακοπούλου διευκόλυνε και έθεσε εαυτήν εκτός κούρσας ευρωεκλογών, ο δε Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της διαρροής προσωπικών δεδομένων.

Το ίδιο και ο Νίκος Θεοδωρόπουλος που μέχρι σήμερα ήταν Γραμματέας αποδήμων της ΝΔ. Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, η εξέλιξη αυτή αδικεί την εν γένει παρουσία της Ασημακοπούλου στο ευρωκοινοβούλιο καθώς και το έργο του Σταυριανουδάκη στο Εσωτερικών, αλλά είναι κάποια πράγματα που δύσκολα μπορούν να ξεπεραστούν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυν
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
Ένα βρέφος, μια 41χρονη και ένας 18χρονος μεταξύ των θυμάτων σε αιματηρή συμπλοκή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Westfest στο Σολτ Λέικ Σίτι
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
taksi
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Οι γονείς καλούνται να πληρώσουν για πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ η Ένωση ζητά άμεση κατάργηση της εισφοράς και διεύρυνση των θέσεων
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Μια γιορτή για όλους
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμαριάς και ο «Ηλιάτορας» ενώνουν δυνάμεις για ένα διήμερο δράσεων, τέχνης και συζητήσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση και...
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών