ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Οι πρωταθλητές του θράσους συνεχίζουν την ίδια τακτική, λες και δεν μεσολάβησε η λαϊκή ετυμηγορία
Image Online - INTIME NEWS
Δεν πρέπει να γίνει ένα λάθος ξεκίνημα όσον αφορά στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Συνεχίζοντας τον διάλογο με εκπαιδευτικούς φορείς σχετικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, συναντήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της Κ.Ο με πρυτάνεις μεγάλων ΑΕΙ της χώρας.

«Για εμάς, η ρύθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να γίνει μέσα από διάλογο, με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και θέτοντας προτεραιότητες που θα της δίνουν πνοή μακροπρόθεσμα και όχι με διευθετήσεις» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ υποστήριξε πώς το σχέδιο νόμου που συζητείται στη Βουλή για μη κρατικά πανεπιστήμια θέτει ως προτεραιότητα τις διευθετήσεις.

«Δεν πρέπει να γίνει ένα λάθος ξεκίνημα όσον αφορά στα μη κρατικά πανεπιστήμια, διότι μπορεί να γίνουν στρεβλώσεις, οι οποίες εν τέλει να μη δημιουργήσουν τους κανόνες ώστε να υπάρχει ένα πλαίσιο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το οποίο θα βελτιώνει το παρόν σχήμα λειτουργίας των πανεπιστημίων. Θα είμαστε δίπλα σας όχι ως παράγοντες ακινησίας, όπως άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά ως παράγοντες προόδου που θέλουν την κανονικοποίηση και την προοπτική της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης, αναφέροντας ότι χωρίς ενιαίο σχεδιασμό στον πανεπιστημιακό χάρτη οδεύουμε σε πανεπιστήμια δύο ταχυτήτων.

Επισήμανε ότι βασική προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι η ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου και πρόσθεσε ότι «...κάθε κυβέρνηση έχει χρέος να στηρίξει το δημόσιο πανεπιστήμιο και σε επίπεδο υπηρεσιών, παροχής εφοδίων προς τους φοιτητές και έρευνας, όπου δυστυχώς η χώρα μας βρίσκεται πολύ πίσω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Ιωάννης Χατζηγεωργίου, πρύτανης ΕΜΠ, Σπυρίδων Κίντζιος, πρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Χριστίνα Κουλούρη, πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Γεώργιος Κορμέντζας, κοσμήτορας Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χαράλαμπος Μπιλλίνης, πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σταύρος Καμινάρης, αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μετείχαν ο βουλευτής Κιλκίς και υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Παιδείας Στέφανος Παραστατίδης, ο εκπρόσωπος Τύπου Θανάσης Γλαβίνας, ο διευθυντής της Κ.Ο. Γιάννης Κουτσούκος και ο προϊστάμενος της Κ.Ο. Χάρης Δημακαρέας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekab_7.jpg
Σοβαρό τροχαίο στη Σταδίου: Μηχανή συγκρούστηκε με αυτοκίνητο -Ένας σοβαρά τραυματίας
Από την σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός της μοτοσικλέτας ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο...
Σοβαρό τροχαίο στη Σταδίου: Μηχανή συγκρούστηκε με αυτοκίνητο -Ένας σοβαρά τραυματίας
Βίδα σε γεύμα από φοιτητική λέσχη
Βίδα σε γεύμα φοιτητή από τη φοιτητική λέσχη: Πώς συνέβη – Τι απαντά η υπεύθυνη
Τι ανακοίνωσε η υπεύθυνη μέριμνας για το απίστευτο περιστατικό στη φοιτητική λέσχη του Πολυτεχνείου Κρήτης
Βίδα σε γεύμα φοιτητή από τη φοιτητική λέσχη: Πώς συνέβη – Τι απαντά η υπεύθυνη
εκπαιδευση
Τι συμβαίνει στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής - Γιατί η ΟΛΜΕ καταγγέλλει τον Διευθυντή της;
Συνεχόμενες απορρίψεις μεταπτυχιακών λόγω «έλλειψης συνάφειας». Ακριβώς η ίδια ταλαιπωρία περιμένει πολλούς εκπιδευτικούς που έχουν αιτηθεί άδεια...
Τι συμβαίνει στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής - Γιατί η ΟΛΜΕ καταγγέλλει τον Διευθυντή της;