ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Οι πρωταθλητές του θράσους συνεχίζουν την ίδια τακτική, λες και δεν μεσολάβησε η λαϊκή ετυμηγορία
Image Online - INTIME NEWS
Δεν πρέπει να γίνει ένα λάθος ξεκίνημα όσον αφορά στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Συνεχίζοντας τον διάλογο με εκπαιδευτικούς φορείς σχετικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, συναντήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της Κ.Ο με πρυτάνεις μεγάλων ΑΕΙ της χώρας.

«Για εμάς, η ρύθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να γίνει μέσα από διάλογο, με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και θέτοντας προτεραιότητες που θα της δίνουν πνοή μακροπρόθεσμα και όχι με διευθετήσεις» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ υποστήριξε πώς το σχέδιο νόμου που συζητείται στη Βουλή για μη κρατικά πανεπιστήμια θέτει ως προτεραιότητα τις διευθετήσεις.

«Δεν πρέπει να γίνει ένα λάθος ξεκίνημα όσον αφορά στα μη κρατικά πανεπιστήμια, διότι μπορεί να γίνουν στρεβλώσεις, οι οποίες εν τέλει να μη δημιουργήσουν τους κανόνες ώστε να υπάρχει ένα πλαίσιο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το οποίο θα βελτιώνει το παρόν σχήμα λειτουργίας των πανεπιστημίων. Θα είμαστε δίπλα σας όχι ως παράγοντες ακινησίας, όπως άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά ως παράγοντες προόδου που θέλουν την κανονικοποίηση και την προοπτική της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης, αναφέροντας ότι χωρίς ενιαίο σχεδιασμό στον πανεπιστημιακό χάρτη οδεύουμε σε πανεπιστήμια δύο ταχυτήτων.

Επισήμανε ότι βασική προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι η ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου και πρόσθεσε ότι «...κάθε κυβέρνηση έχει χρέος να στηρίξει το δημόσιο πανεπιστήμιο και σε επίπεδο υπηρεσιών, παροχής εφοδίων προς τους φοιτητές και έρευνας, όπου δυστυχώς η χώρα μας βρίσκεται πολύ πίσω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Ιωάννης Χατζηγεωργίου, πρύτανης ΕΜΠ, Σπυρίδων Κίντζιος, πρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Χριστίνα Κουλούρη, πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Γεώργιος Κορμέντζας, κοσμήτορας Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χαράλαμπος Μπιλλίνης, πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σταύρος Καμινάρης, αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μετείχαν ο βουλευτής Κιλκίς και υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Παιδείας Στέφανος Παραστατίδης, ο εκπρόσωπος Τύπου Θανάσης Γλαβίνας, ο διευθυντής της Κ.Ο. Γιάννης Κουτσούκος και ο προϊστάμενος της Κ.Ο. Χάρης Δημακαρέας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ετήσιο τσεκάπ: Οι εξετάσεις που δεν πρέπει να αναβάλλουμε

Πορτοκαλί φανάρι: Τι λέει ο νέος ΚΟΚ

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μουσείο
Ποια μεγάλα μουσεία που ανοίγουν τις πύλες τους - Το 2026 ως χρονιά-σταθμός για τον πολιτισμό
Τέσσερα μεγάλης κλίμακας μουσειακά εγχειρήματα, με διαφορετικό θεματικό και ιστορικό προσανατολισμό, παραδίδονται στο κοινό, αλλάζοντας τον τρόπο με...
Ποια μεγάλα μουσεία που ανοίγουν τις πύλες τους - Το 2026 ως χρονιά-σταθμός για τον πολιτισμό
συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί
Συνταξιοδοτικός Οδηγός 2026: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί
Εκπαιδευτικοί: Συνταξιοδοτικός οδηγός 2026 - Ενημέρωση στο alfavita από τους αιρετούς στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής Χρήστο Τρανό και Σωτήρη Γεωργόπουλο
Συνταξιοδοτικός Οδηγός 2026: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων»
Aπεργία-αποχή: Στο «σκαμνί» του Πειθαρχικού εκπαιδευτικοί - Κινητοποίηση στις 16 Ιανουαρίου
Κύμα συμπαράστασης από ΔΟΕ, ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα – Παράσταση διαμαρτυρίας και στάση εργασίας την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου
Aπεργία-αποχή: Στο «σκαμνί» του Πειθαρχικού εκπαιδευτικοί - Κινητοποίηση στις 16 Ιανουαρίου
Ενοικιαστήρια σε τοίχο με επιγραφή ενοικιάζεται
Επιστροφή ενοικίου 2026: Ποιοι εκπαιδευτικοί εισπράττουν έως 2.850 ευρώ χωρίς αίτηση
«Ανάσα» για τους εκπαιδευτικούς με τριπλή επιστροφή ενοικίου το 2026 – Όλα τα ποσά και οι ημερομηνίες
Επιστροφή ενοικίου 2026: Ποιοι εκπαιδευτικοί εισπράττουν έως 2.850 ευρώ χωρίς αίτηση