Μιλτος_Μπαντης
«Φροντίζουμε για την προσβασιμότητα μαθητών ΑΜΕΑ στα σχολικά συγκροτήματα της πόλης μας. Ενισχύουμε το Κοινωνικό Φροντιστήριο»

Η φροντίδα για την οικογένεια, τη νέα γενιά και τα σχολεία μας είναι η πρώτη προτεραιότητα του συνδυασμού μας. Άλλωστε, η επένδυση στην παιδεία και τον αθλητισμό είναι επένδυση με απόδοση στο μέλλον. Και αυτός είναι ο στόχος μας. Με το πρόγραμμά μας αναβαθμίζουμε τις παιδικές χαρές του Βύρωνα, προχωρώντας τα έργα διορθωτικών παρεμβάσεων και πιστοποίησης, στα πρότυπα των σύγχρονων δεδομένων. Προχωράμε άμεσα τις διαδικασίες κατεδάφισης και ανοικοδόμησης ενός σύγχρονου σχολικού κτιρίου που θα φιλοξενεί το 4ο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα. Συντηρούμε πλήρως τις υποδομές όλων των σχολικών κτιρίων στον Δήμο και βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα για να επέμβουμε όπου και όταν χρειαστεί. Γιατί είναι αλήθεια πως στα χρόνια που πέρασαν έγιναν ελάχιστα, πολλά κτίρια εγκαταλείφθηκαν στη φθορά του χρόνου. 

Ακόμα, φροντίζουμε για την προσβασιμότητα μαθητών ΑΜΕΑ στα σχολικά συγκροτήματα της πόλης μας. Ενισχύουμε το Κοινωνικό Φροντιστήριο. Πραγματοποιούμε προγράμματα για πρώτες βοήθειες, προληπτική ιατρική, οδοντιατρική μέριμνα, για διαμόρφωση συνθηκών ασφάλειας και παροχή ιατρικής φροντίδας και πρόληψης για τους μαθητές. Αναπτύσσουμε υπηρεσία Ψυχολογικής και Κοινωνικής στήριξης παιδιών και γονέων. Επαναλειτουργούμε τη δημοτική βιβλιοθήκη και δημιουργούμε δημοτικό αναγνωστήριο, για την εξυπηρέτηση όλων των μαθητών και φοιτητών του Δήμου μας. Διασφαλίζουμε τη συνέχιση χρηματοδότησης μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Φροντίζουμε για την ασφάλεια και την αποτροπή βανδαλισμών στα σχολεία. Δίνουμε λύση για τη στέγαση Ειδικού Σχολείου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. 

Θέλουμε τον Βύρωνα «Πόλη Πολιτισμού και Αθλητισμού». Ενισχύουμε και εκσυγχρονίζουμε περαιτέρω το Φεστιβάλ του Θεάτρου Βράχων. Σχεδιάζουμε ετήσιο πολιτιστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων με στόχο την προβολή της πόλης, την προσέλκυση επισκεπτών και την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας («Γειτονιές Πολιτισμού»). Προχωρούμε στην αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων χώρων, όπως το Ταπητουργείο και το Παλαιό Δημαρχείο ως κέντρα πολιτισμού. Καλούμε τους πολλούς και σημαντικούς καλλιτέχνες, οι οποίοι κατοικούν στο δήμο μας προκειμένου να συμβάλλουν στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Δημιουργούμε Διαδραστικό Μουσείο Ιστορίας της πόλης μας, στο παλιό Δημαρχείο. Προβάλλουμε και στηρίζουμε το διεθνούς φήμης Κέντρο μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν. Ιδρύουμε διαδικτυακό ραδιοφωνικό Δημοτικό σταθμό, μέσω του οποίου θα δίνεται βήμα και στους νέους της πόλης. Συντηρούμε τους ανοιχτούς και κλειστούς αθλητικούς χώρους και αξιοποιούμε πλήρως όλη την έκταση πέριξ του Θεάτρου Βράχων, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας απόδοσης αυτών στον Δήμο μας. Εξασφαλίζουμε την έγκαιρη και σωστή συντήρηση του Κολυμβητηρίου. Προωθούμε οργανωμένες αθλητικές δράσεις, ενισχύουμε προγράμματα αθλητισμού για όλους και στηρίζουμε τα τοπικά αθλητικά σωματεία. Δημιουργούμε «Γήπεδο – Μπαλόνι», το οποίο χρησιμοποιείται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Στοχεύουμε στη δημιουργία γηπέδων τένις στους χώρους του Κουταλά και πέριξ του Θεάτρου Βράχων. 

Στις 15 Οκτωβρίου αποφασίζουμε οριστικά για την πορεία και το μέλλον της πόλης μας. Ήρθε η ώρα να πούμε «ναι» στη δημιουργία, στο σχέδιο, στα μικρά και μεγάλα έργα σε κάθε γειτονιά, στα απτά αποτελέσματα για την ποιότητα ζωής του κάθε συμπολίτη μας. Είναι μία ευκαιρία να πιάσουμε ξανά όλοι μαζί το νήμα της δημιουργίας από την αρχή, αποδεικνύοντας πόσο δημιουργικά και αποτελεσματικά μπορούμε ενωμένοι να δουλέψουμε, με μοναδικό μας στόχο να πάει ο Βύρωνας Μπροστά. Όλοι μαζί άλλωστε μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Για τον Βύρωνά μας, για τις οικογένειές μας, για τις νέες γενιές, για τα παιδιά μας. Και σε αυτή την πορεία, σε αυτό το ξεχωριστό προσκλητήριο ευθύνης και δημιουργίας, δεν περισσεύει και δεν πρέπει να λείψει κανείς. Η συμμετοχή και συνεισφορά όλων είναι απαραίτητη και προϋπόθεση για την επιτυχία της όμορφης προσπάθειας που ξεκινάμε σήμερα. Η δύναμη είναι στα χέρια του κάθε πολίτη, που συμμετέχει, ψηφίζει και δίνει την εντολή να προχωρήσει ο «Βύρωνας Μπροστά»!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

myschool.jpg
Myschool: Κονδύλι 1 εκ.€ για αναβάθμιση εξοπλισμού και υπηρεσιών - Τι αλλάζει
Προβλέπεται προμήθεια εξοπλισμού-υπηρεσιών για την κάλυψη των αναγκών σε κύρια υποδομή και τη λειτουργία κέντρου δεδομένων ανάκτησης από καταστροφές...
Myschool: Κονδύλι 1 εκ.€ για αναβάθμιση εξοπλισμού και υπηρεσιών - Τι αλλάζει
ΕΟΦ
ΕΟΦ: Ανακαλεί καλλυντικά πολύ γνωστής εταιρείας – Δεν αναγράφει συστατικό
Η εταιρεία που κυκλοφορεί τα εν λόγω προϊόντα οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να τα αποσύρουν από την αγορά
ΕΟΦ: Ανακαλεί καλλυντικά πολύ γνωστής εταιρείας – Δεν αναγράφει συστατικό
Υπουργείο Παιδείας
Αναπληρωτές: 289 προσλήψεις εκπαιδευτικών σε Ειδική Αγωγή και Γενική Εκπαίδευση
Οι προσλαμβανόμενοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από την Παρασκευή 23 έως και τη Δευτέρα 26...
Αναπληρωτές: 289 προσλήψεις εκπαιδευτικών σε Ειδική Αγωγή και Γενική Εκπαίδευση