Ξένη γλώσσα στο σχολείο, πτυχίο στο φροντιστήριο: Ένας παραλογισμός που πληρώνουν οι οικογένειες

Πολιτική 0

Βορίδης για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: «Είμαι αντίθετος και δεν θα τον ψηφίσω»

voridis
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η συζήτηση για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών σε αυτή τη φάση είναι «ακαδημαϊκού και θεωρητικού χαρακτήρα» ισχυρίστηκε ο Μάκης Βορίδης, παρά τη σχετική εξαγγελία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Κατά του γάμου ομόφυλων ζευγαριών τάχθηκε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, παρόλο που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει από τη ΔΕΘ  αλλά και στο Bloomberg ότι «η ισότητα στον γάμο είναι στα σχέδια της κυβέρνησης για αυτή την τετραετία».

Πριν περάσει ένας μήνας από την ξεκάθαρη αυτή τοποθέτηση, ο Μ. Βορίδης απαντώντας σε ερώτηση για τις προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τη νομοθέτηση του γάμου ομοφύλων, κινήθηκε σε διαφορετική γραμμή.

«Εγώ την άποψή μου, την προσωπική την έχω εκφράσει, είμαι αντίθετος. Έχω πει ότι δεν θα το ψηφίσω», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης στο Action24. «Είναι ζήτημα του πρωθυπουργού να αποφασίσει το αν και πότε, η άποψή μου είναι γνωστή», επισήμανε.

Παράλληλα, τόνισε ότι η συζήτηση σε αυτή τη φάση είναι «ακαδημαϊκού και θεωρητικού χαρακτήρα», από τη στιγμή που «δεν ανοίγει από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό το συγκεκριμένο θέμα».

«Εγώ δεν είμαι, αν θέλετε, κομμάτι “της ακαδημίας” για να κάνω αυτή τη συζήτηση. Ας συζητηθεί σε επίπεδο “δημοσιολογούντων”», πρόσθεσε ο Μάκης Βορίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως υπουργός Επικρατείας, ο Μάκης Βορίδης είναι πιθανό να κληθεί να συντονίσει ακόμα και νομοθετικά την υπόθεση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών σε περίπτωση που η κυβέρνηση πράγματι αποφασίσει να υλοποιήσει το πάγιο αίτημα της LGBTQ+ κοινότητας.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Υπουργείο Παιδείας: Διορισμός 4.789 εκπαιδευτικών μονίμων εκπαιδευτικών - Όλα τα ονόματα

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ: Στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ ο ενιαίος γραπτός ΑΣΕΠ για 30.000 θέσεις προϊσταμένων

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική