voridis
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Η συζήτηση για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών σε αυτή τη φάση είναι «ακαδημαϊκού και θεωρητικού χαρακτήρα» ισχυρίστηκε ο Μάκης Βορίδης, παρά τη σχετική εξαγγελία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Κατά του γάμου ομόφυλων ζευγαριών τάχθηκε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, παρόλο που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει από τη ΔΕΘ  αλλά και στο Bloomberg ότι «η ισότητα στον γάμο είναι στα σχέδια της κυβέρνησης για αυτή την τετραετία».

Πριν περάσει ένας μήνας από την ξεκάθαρη αυτή τοποθέτηση, ο Μ. Βορίδης απαντώντας σε ερώτηση για τις προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τη νομοθέτηση του γάμου ομοφύλων, κινήθηκε σε διαφορετική γραμμή.

«Εγώ την άποψή μου, την προσωπική την έχω εκφράσει, είμαι αντίθετος. Έχω πει ότι δεν θα το ψηφίσω», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης στο Action24. «Είναι ζήτημα του πρωθυπουργού να αποφασίσει το αν και πότε, η άποψή μου είναι γνωστή», επισήμανε.

Παράλληλα, τόνισε ότι η συζήτηση σε αυτή τη φάση είναι «ακαδημαϊκού και θεωρητικού χαρακτήρα», από τη στιγμή που «δεν ανοίγει από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό το συγκεκριμένο θέμα».

«Εγώ δεν είμαι, αν θέλετε, κομμάτι “της ακαδημίας” για να κάνω αυτή τη συζήτηση. Ας συζητηθεί σε επίπεδο “δημοσιολογούντων”», πρόσθεσε ο Μάκης Βορίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως υπουργός Επικρατείας, ο Μάκης Βορίδης είναι πιθανό να κληθεί να συντονίσει ακόμα και νομοθετικά την υπόθεση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών σε περίπτωση που η κυβέρνηση πράγματι αποφασίσει να υλοποιήσει το πάγιο αίτημα της LGBTQ+ κοινότητας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βενζινάδικο
Απεργία διαρκείας στα πρατήρια καυσίμων από τη Δευτέρα 23/3 - Οι περιοχές
Σε επ' αόριστον «λουκέτο» στα καύσιμα προχωρούν τα βενζινάδικα με αντιδράσεις για το πλαφόν στο κέρδος και τις τιμές
Απεργία διαρκείας στα πρατήρια καυσίμων από τη Δευτέρα 23/3 - Οι περιοχές
ekab-1_8.jpg
Τραγωδία στο Ρέθυμνο: Νεκρός σε σφοδρό τροχαίο, εκτινάχθηκε από το κάθισμα
Ο 60χρονος οδηγός του αυτοκινήτου εκτινάχθηκε από το όχημα και κατέληξε στο οδόστρωμα μετά τη σφοδρή σύγκρουση
Τραγωδία στο Ρέθυμνο: Νεκρός σε σφοδρό τροχαίο, εκτινάχθηκε από το κάθισμα
Νίκος Φαραντούρης
Σε «πράσινα» μονοπάτια ο Φαραντούρης: Δίνει το «παρών» στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Η προσέγγιση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή με το ΠΑΣΟΚ περνά από τα θεματικά τραπέζια του Συνεδρίου
Σε «πράσινα» μονοπάτια ο Φαραντούρης: Δίνει το «παρών» στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ