voridis
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Η συζήτηση για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών σε αυτή τη φάση είναι «ακαδημαϊκού και θεωρητικού χαρακτήρα» ισχυρίστηκε ο Μάκης Βορίδης, παρά τη σχετική εξαγγελία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Κατά του γάμου ομόφυλων ζευγαριών τάχθηκε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, παρόλο που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει από τη ΔΕΘ  αλλά και στο Bloomberg ότι «η ισότητα στον γάμο είναι στα σχέδια της κυβέρνησης για αυτή την τετραετία».

Πριν περάσει ένας μήνας από την ξεκάθαρη αυτή τοποθέτηση, ο Μ. Βορίδης απαντώντας σε ερώτηση για τις προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τη νομοθέτηση του γάμου ομοφύλων, κινήθηκε σε διαφορετική γραμμή.

«Εγώ την άποψή μου, την προσωπική την έχω εκφράσει, είμαι αντίθετος. Έχω πει ότι δεν θα το ψηφίσω», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης στο Action24. «Είναι ζήτημα του πρωθυπουργού να αποφασίσει το αν και πότε, η άποψή μου είναι γνωστή», επισήμανε.

Παράλληλα, τόνισε ότι η συζήτηση σε αυτή τη φάση είναι «ακαδημαϊκού και θεωρητικού χαρακτήρα», από τη στιγμή που «δεν ανοίγει από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό το συγκεκριμένο θέμα».

«Εγώ δεν είμαι, αν θέλετε, κομμάτι “της ακαδημίας” για να κάνω αυτή τη συζήτηση. Ας συζητηθεί σε επίπεδο “δημοσιολογούντων”», πρόσθεσε ο Μάκης Βορίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως υπουργός Επικρατείας, ο Μάκης Βορίδης είναι πιθανό να κληθεί να συντονίσει ακόμα και νομοθετικά την υπόθεση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών σε περίπτωση που η κυβέρνηση πράγματι αποφασίσει να υλοποιήσει το πάγιο αίτημα της LGBTQ+ κοινότητας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Σχολή Καλών Τεχνών του Παν. Δυτικής Μακεδονίας: Διαδικτυακή εκπαίδευση καλλιτεχνών μέσω του προγράμματος WALC
Δωρεάν διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αντικείμενο την περιπατητική τέχνη και τη σχέση της με τις τοπικές κοινωνίες
Σχολή Καλών Τεχνών του Παν. Δυτικής Μακεδονίας: Διαδικτυακή εκπαίδευση καλλιτεχνών μέσω του προγράμματος WALC
καισιαριανη
Αυθεντικές οι φωτογραφίες των εκτελέσεων στην Καισαριανή – Τις αγοράζει το Υπουργείο Πολιτισμού
Η συλλογή–ντοκουμέντο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου γίνεται επίσημα μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς
Αυθεντικές οι φωτογραφίες των εκτελέσεων στην Καισαριανή – Τις αγοράζει το Υπουργείο Πολιτισμού
πανελλαδικες
Πανελλήνιες 2026: Παράταση για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια στους πληγέντες των Τεμπών
Τέμπη: Παρατείνονται έως το 2027 τα μέτρα στήριξης για την εισαγωγή πληγέντων στα Πανεπιστήμια
Πανελλήνιες 2026: Παράταση για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια στους πληγέντες των Τεμπών