Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

«Τερατούργημα» χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας το εργασιακό νομοσχέδιο μιλώντας την Πέμπτη 21/9 στην Ολομέλεια.

Ο κ. Κουτσούμπας, ανέφερε ότι το κοινό του «αντεργατικού νομοσχεδίου με τις συνέπειες από τις πλημμύρες», τις οποίες πληρώνει ο λαός, είναι η βαρβαρότητα αυτού του δρόμου ανάπτυξης που αυξάνει διαρκώς την εκμετάλλευση και την απανθρωπιά και μέσα από την καταστροφή όσων φτιάχνει με κόπο ο ελληνικός λαός αναζητά νέες αγορές, νέες επενδυτικές ευκαιρίες και περισσότερα κέρδη.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, τόνισε ότι πυρήνας του νομοσχεδίου είναι η κατάργηση του οκταώρου, η εκτόξευση της απλήρωτης εργασίας με εργαλείο την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που θα επιβάλλεται με ατομικές δήθεν συμφωνίες - προϊόν των εργοδοτικών απειλών και εκβιασμών.

Επίσης υποστήριξε ότι ταυτοχρόνως η κυβέρνηση προχωρά στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για χιλιάδες εργαζόμενους και μίλησε για «θράσος» της κυβέρνησης να εμφανίζει το εβδομαδιαίο 78ωρο, την κατάργηση της υποχρέωσης για την προαναγγελία των υπερωριών, την κατάργηση του πενθημέρου σε χιλιάδες επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα διαρκούς ή μη αδιάκοπης λειτουργίας, το νέο ανάλγητο καθεστώς της "διευθέτησης" και την απαραίτητη για την εργοδοσία ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, σαν δήθεν φιλεργατικές ρυθμίσεις.

«Αφήστε αυτά τα “κουλά” ότι δήθεν με το νομοσχέδιό σας προστατεύεται η εργασία. Στα σίγουρα, αυτό που προστατεύετε είναι τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα δικά τους κέρδη» είπε ο κ. Κουτσούμπας απευθυνόμενος προς τα υπουργικά έδρανα.

Αναφερόμενος στην διάταξη για το “ξεπάγωμα” των τριετιών, μίλησε για “κυβερνητικά ψέμματα”, που όμως κατέρρευσαν με τη χθεσινή τροπολογία που δημιουργεί το έδαφος για την οριστική αναστολή τους, ενώ κάλεσε να υπερψηφιστεί η σχετική πρόταση νόμου που έφερε το ΚΚΕ στη Βουλή.

Με αιχμή την δήλωση του αρμόδιου υπουργού από την Βουλή, ότι η απεργία απέτυχε, ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι παρά τους ισχυρισμούς εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, στα οποία δεν παρεμβαίνουν μόνο κομμουνιστές ή το ΠΑΜΕ, όχι μόνο εναντιώθηκαν στα μέτρα του νομοσχεδίου, αλλά βρίσκονται και στον απεργιακό αγώνα σήμερα.

Καταφέρθηκε εξάλλου και εναντίον των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως «έβαλαν χέρι» στο σταθερό εργάσιμο χρόνο και έχουν φέρει νόμους για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και προσέθεσε ότι η ΕΕ είναι η πρώτη που νομοθέτησε τη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας», ανάβοντας πράσινο φως στις κυβερνήσεις για την κατάργηση του ημερήσιου σταθερού χρόνου εργασίας προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων κάθε χώρας κράτους-μέλους της ΕΕ».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε ακόμη ότι ως επιστέγασμα του αντιδραστικού περιεχομένου του νομοσχεδίου η κυβέρνηση φέρνει την πλήρη σχεδόν ποινικοποίηση της απεργίας, της συνδικαλιστικής δράσης, με την εισαγωγή προστίμων, ποινών φυλάκισης κατά εργαζομένων που αγωνίζονται για το δίκιο τους, φτιάχνοντας ήδη προκαταβολικά και τις κατηγορίες» και εξέφρασε την πεποίθηση πως όλα αυτά τα μέτρα θα τα ακυρώσουν στην πράξη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους, με τη στάση τους μέσα στους χώρους δουλειάς.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νέα Αριστερά
«Αποφασίστε γρήγορα»: Η Νέα Αριστερά δείχνει την έξοδο σε Χαρίτση και στελέχη
Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Καμία συμπόρευση με το κόμμα Τσίπρα – Το τελεσίγραφο στους «αμφιταλαντευόμενους»
«Αποφασίστε γρήγορα»: Η Νέα Αριστερά δείχνει την έξοδο σε Χαρίτση και στελέχη
Πανελλαδικες εξετασεις
Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: «Λοβοτομή» στην επιστημονική γνώση η υποβάθμιση των Μαθηματικών
Για ποιες σχολές «καταργούνται» ως προϋπόθεση – Η σκληρή ανακοίνωση της ΕΜΕ
Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: «Λοβοτομή» στην επιστημονική γνώση η υποβάθμιση των Μαθηματικών
Η «παγίδα του Θουκυδίδη» στην αναφορά του Σι Τζινπίνγκ στον Ντόναλντ Τραμπ
Όταν η Κίνα πιάνει στο στόμα της τον Θουκυδίδη, δεν τον πιάνει για στολίδι
Ο Θουκυδίδης δεν λέει απλώς τι έγινε τότε. Λέει τι γίνεται πάντα: όταν η δύναμη χάσει το μέτρο της, γεννά φόβο, όταν ο φόβος γίνει νόμος, γεννά...
Όταν η Κίνα πιάνει στο στόμα της τον Θουκυδίδη, δεν τον πιάνει για στολίδι