Thumbnail

«Τερατούργημα» χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας το εργασιακό νομοσχέδιο μιλώντας την Πέμπτη 21/9 στην Ολομέλεια.

Ο κ. Κουτσούμπας, ανέφερε ότι το κοινό του «αντεργατικού νομοσχεδίου με τις συνέπειες από τις πλημμύρες», τις οποίες πληρώνει ο λαός, είναι η βαρβαρότητα αυτού του δρόμου ανάπτυξης που αυξάνει διαρκώς την εκμετάλλευση και την απανθρωπιά και μέσα από την καταστροφή όσων φτιάχνει με κόπο ο ελληνικός λαός αναζητά νέες αγορές, νέες επενδυτικές ευκαιρίες και περισσότερα κέρδη.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, τόνισε ότι πυρήνας του νομοσχεδίου είναι η κατάργηση του οκταώρου, η εκτόξευση της απλήρωτης εργασίας με εργαλείο την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που θα επιβάλλεται με ατομικές δήθεν συμφωνίες - προϊόν των εργοδοτικών απειλών και εκβιασμών.

Επίσης υποστήριξε ότι ταυτοχρόνως η κυβέρνηση προχωρά στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για χιλιάδες εργαζόμενους και μίλησε για «θράσος» της κυβέρνησης να εμφανίζει το εβδομαδιαίο 78ωρο, την κατάργηση της υποχρέωσης για την προαναγγελία των υπερωριών, την κατάργηση του πενθημέρου σε χιλιάδες επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα διαρκούς ή μη αδιάκοπης λειτουργίας, το νέο ανάλγητο καθεστώς της "διευθέτησης" και την απαραίτητη για την εργοδοσία ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, σαν δήθεν φιλεργατικές ρυθμίσεις.

«Αφήστε αυτά τα “κουλά” ότι δήθεν με το νομοσχέδιό σας προστατεύεται η εργασία. Στα σίγουρα, αυτό που προστατεύετε είναι τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα δικά τους κέρδη» είπε ο κ. Κουτσούμπας απευθυνόμενος προς τα υπουργικά έδρανα.

Αναφερόμενος στην διάταξη για το “ξεπάγωμα” των τριετιών, μίλησε για “κυβερνητικά ψέμματα”, που όμως κατέρρευσαν με τη χθεσινή τροπολογία που δημιουργεί το έδαφος για την οριστική αναστολή τους, ενώ κάλεσε να υπερψηφιστεί η σχετική πρόταση νόμου που έφερε το ΚΚΕ στη Βουλή.

Με αιχμή την δήλωση του αρμόδιου υπουργού από την Βουλή, ότι η απεργία απέτυχε, ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι παρά τους ισχυρισμούς εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, στα οποία δεν παρεμβαίνουν μόνο κομμουνιστές ή το ΠΑΜΕ, όχι μόνο εναντιώθηκαν στα μέτρα του νομοσχεδίου, αλλά βρίσκονται και στον απεργιακό αγώνα σήμερα.

Καταφέρθηκε εξάλλου και εναντίον των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως «έβαλαν χέρι» στο σταθερό εργάσιμο χρόνο και έχουν φέρει νόμους για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και προσέθεσε ότι η ΕΕ είναι η πρώτη που νομοθέτησε τη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας», ανάβοντας πράσινο φως στις κυβερνήσεις για την κατάργηση του ημερήσιου σταθερού χρόνου εργασίας προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων κάθε χώρας κράτους-μέλους της ΕΕ».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε ακόμη ότι ως επιστέγασμα του αντιδραστικού περιεχομένου του νομοσχεδίου η κυβέρνηση φέρνει την πλήρη σχεδόν ποινικοποίηση της απεργίας, της συνδικαλιστικής δράσης, με την εισαγωγή προστίμων, ποινών φυλάκισης κατά εργαζομένων που αγωνίζονται για το δίκιο τους, φτιάχνοντας ήδη προκαταβολικά και τις κατηγορίες» και εξέφρασε την πεποίθηση πως όλα αυτά τα μέτρα θα τα ακυρώσουν στην πράξη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους, με τη στάση τους μέσα στους χώρους δουλειάς.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;