mikrasiatiki_katastrofi
Το στρατηγείο του ΝΑΤΟ της Σμύρνης συγχαίρει και πάλι την Τουρκία για τη Μικρασιατική καταστροφή

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το ΝΑΤΟ συνεχάρη την Τουρκία, στην επέτειο της Μικρασιάτικης Καταστροφής. Το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι «γίνονται οι δέουσες ενέργειες».

Η Νατοϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM) με έδρα τη Σμύρνη εύχεται «ευτυχισμένη Ημέρα της Νίκης και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο έθνος που μας φιλοξενεί.

Σε αυτή την πολύ ξεχωριστή ημέρα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα.

Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί».

Η σχετική ανάρτηση

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι, επίσης, είχε αναρτηθεί παρόμοιο μήνυμα από τη LANDCOM με έδρα τη Σμύρνη. Τότε, χάρη στις ενέργειες του ΥΠΕΞ που έκανε διάβημα στο ΝΑΤΟ, η ανάρτηση είχε κατέβει.

Ανακοίνωση καταδίκης από τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Στρατηγείο χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ που εδρεύει στη Σμύρνη, επανέλαβε το ίδιο ατόπημα. Έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στην Τουρκία για τη νίκη του τουρκικού στρατού, στις 30 Αυγούστου 1922, επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη του Ντουμπλουπινάρ στη Μικρά Ασία, εκφράζοντας ‘ευγνωμοσύνη’ στην Τουρκία ‘για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα’.

Ένα δις εξαμαρτείν που αποδεικνύει τις επιπτώσεις της λογικής του πιστού και δεδομένου συμμάχου που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ στην εξωτερική πολιτική.

Όπως επίσης πολλά λέει και η καθυστέρηση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών να δώσει την πρέπουσα απάντηση, ενώ πέρσι είχε προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλντενμπεργκ».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

texniti_noimosini
Ο Στίβεν Χόκινγκ είχε προειδοποιήσει: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να είναι το μεγαλύτερο λάθος της ανθρωπότητας
Εκπρόσωποι της επιστήμης είχαν προειδοποιήσει για τους κινδύνους και τα οφέλη της AI, τονίζοντας την ανάγκη ελέγχου και υπεύθυνης ανάπτυξης
Ο Στίβεν Χόκινγκ είχε προειδοποιήσει: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να είναι το μεγαλύτερο λάθος της ανθρωπότητας