γάμοι Βουλή
«Θα είναι ένα τεράστιο βήμα για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε μια χώρα που διστάζει να προχωρήσει με τον γάμο ομοφύλων» σχολιάζει το Bloomberg 

Στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αναφέρθηκε στη συνέντευξή του στο Bloomberg ο Κυριάκος Μητσοτάκης .

«Οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών θα αποτελέσουν πραγματικότητα και είναι μέρος της στρατηγικής μας» είπε χαρακτηριστικά για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη».

Όπως σημειώνει το Bloomberg η Ελλάδα κατέγραψε άλμα πέντε θέσεων στην κατάταξη της οργάνωσης ILGAEurope σχετικά με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στην Ευρώπη, ξεπερνώντας χώρες όπως η Βρετανία και η Γερμανία.

Σχολιάζοντας το Bloomberg, αναφέρει ότι θα είναι ένα τεράστιο βήμα για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε μια χώρα που διστάζει να προχωρήσει με τον γάμο ομοφύλων. Σημειώνει, ωστόσο, ότι Ελλάδα έκανε άλμα στην κατάταξη της οργάνωσης ILGAEurope σχετικά με τα δκαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στην Ευρώπη.

Όπως επισημαίνεται από το Bloomberg, η αλλαγή στην Ελλάδα ξεκίνησε από το 2021, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέστησε επιτροπή με στόχο τη σύνταξη εθνικής στρατηγικής για τη βελτίωση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+.

Έκτοτε, έχουν εισαχθεί μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της άρσης απαγόρευσης αιμοδοσίας από γκέι άνδρες.

«Το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου αναγνωρίστηκε νομικά στην Ελλάδα το 2015 και η ταυτότητα φύλου το 2017, αλλά η πρόοδος σε άλλα ζητήματα ήταν αποσπασματική μέχρι την ανάληψη της εξουσίας από τον Μητσοτάκη το 2019» γράφει το μέσο.

Επικαλούμενο το ευρωπαϊκό παράρτημα της International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association, το Bloomberg τονίζει ότι η Ελλάδα ξεπέρασε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία σε σχέση με τη νομική και πολιτική στήριξη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τεχνητή νοημοσύνη
Η PwC προειδοποιεί: Η Τεχνητή Νοημοσύνη «κόβει» θέσεις για πτυχιούχους – Αλλάζει ριζικά η αγορά εργασίας
Λιγότερες προσλήψεις νέων αποφοίτων, μαζικές περικοπές και αναζήτηση ειδικών στην ΑΙ διαμορφώνουν μια νέα πραγματικότητα στα επαγγέλματα υψηλής...
Η PwC προειδοποιεί: Η Τεχνητή Νοημοσύνη «κόβει» θέσεις για πτυχιούχους – Αλλάζει ριζικά η αγορά εργασίας
πατέρας και γιος σε παραλία
Λύνεις αυτόν τον γρίφο; Μόνο το 1% βρίσκει σωστά την ηλικία πατέρα και γιου!
Το πρόβλημα που έγινε viral και κάνει το διαδίκτυο να… ξύνει το κεφάλι του. Μόνο οι πραγματικά παρατηρητικοί το λύνουν.
Λύνεις αυτόν τον γρίφο; Μόνο το 1% βρίσκει σωστά την ηλικία πατέρα και γιου!