Thumbnail
Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το μοντέλο του πολιτικού συστήματος μακριά από λαϊκισμούς και αυταρχισμούς, από υποκλοπές και από αρμούς της εξουσίας

Μια μαχητική συγκέντρωση, ένας εκπληκτικός πολιτικός αρχηγός, ένας Νίκος Ανδρουλάκης με πάθος, αγωνιστικός. Μια πολιτική εκδήλωση γεμάτη πίστη και ελπίδα. Πρόσωπα χαρούμενα, γεμάτα αισιοδοξία. Μια εικόνα που θύμιζε το χθες αλλά είναι εικόνα του μέλλοντος, του κοντινού μέλλοντος.

     Το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύεται όλο και πιο δυνατό, όλο και πιο αποφασιστικό. Μια πολιτική ομιλία ορθολογισμού και ουσίας, μια πολιτική πρόταση Σοσιαλδημοκρατίας. Τώρα είναι ώρα για αλλαγή «πολιτικού παραδείγματος», για μια μία κουλτούρα συνεννόησης και συναίνεσης, διαλόγου και σύνθεσης, για ένα σχέδιο ανάπτυξης και προόδου μακριά από την τοξικότητα των άλλων, από το στείρο λόγο τους, από την οξύτητα τους, από το διχασμό τους.

        Ούτε Τσίπρας ούτε Μητσοτάκης. Είναι το χθες, το αποτυχημένο χθες… Ποιος θέλει την κυνικότητα της εξουσίας τους; Να βάζουν στα δεξιά ψηφοδέλτιά τους τον Κ. Καραμανλή – με τη βαριά ευθύνη στην τραγωδία των Τεμπών – προσβάλλοντας τη μνήμη των 57 αδικοχαμένων νέων; Να βάζουν στα αριστερά ψηφοδέλτιά τους τον παμψηφεί καταδικασμένο Ν. Παππά για το σκάνδαλο απόπειρας κομματικού ελέγχου των Μέσων Ενημέρωσης;

     Ποιος θέλει να μείνουν ατιμώρητοι οι υπεύθυνοι της τραγωδίας των Τεμπών και του παρακράτους Μητσοτάκη και συγγενών για τις χυδαίες υποκλοπές, που – εκτός των άλλων – αμαύρωσαν την εικόνα της χώρας σ’ όλο τον κόσμο; Ποιος θέλει  να έχουμε «Μαξίμου Α.Ε.» και να έχουμε πρωθυπουργό dealer για απευθείας αναθέσεις σε πρόσωπα της οικονομικής εξουσίας και να λεηλατείται κομματικά το Ταμείο Ανάκαμψης;

     Ποιος θέλει «επαναστάσεις» καρικατούρας για δήθεν σπάσιμο των αρμών της εξουσίας με τους Καμμένους, με τους Αντώναρους και με τα ορφανά της ακροδεξιάς ή για ευτελισμό των δημοψηφισμάτων και για κωλοτούμπες; Ποιος θέλει να ανοίξουμε συζήτηση για τοπικά νομίσματα, για Πρέσπες του Αιγαίου, για θάλασσές μας χωρίς σύνορα;

     Τώρα είναι ώρα για προτάσεις για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, για άμβλυνση των ανισοτήτων, για μία χώρα Ευρωπαϊκής κανονικότητας, με ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με δημόσια παιδεία που θα διαμορφώνει το μέλλον, με διαφάνεια στην εξουσία, με αφοσίωση στο δημόσιο συμφέρον.

     Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το μοντέλο του πολιτικού συστήματος μακριά από λαϊκισμούς και αυταρχισμούς, από υποκλοπές και από αρμούς της εξουσίας. Να θέσουμε τέρμα στην αλαζονεία και στην έπαρση, στη δημαγωγία και στη φτηνή παροχολογία.

     Τώρα είναι ώρα διακυβέρνησης προγραμματικού λόγου, με ολοκληρωμένο σχέδιο, με προτεραιότητες και ιεραρχήσεις, με πρώτιστα θέματα το δημογραφικό πρόβλημα και τα ζητήματα της νεολαίας. Τώρα είναι ώρα να σχεδιαστεί μία Εθνική στρατηγική που θα λαμβάνει υπόψη τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις, την παγκοσμιοποίηση, τις τεχνολογικές εξελίξεις και κυρίως την Ευρωπαϊκή ενοποίηση.

     Ναι, μόνο η Σοσιαλδημοκρατία μπορεί να ανοίξει δρόμους προόδου. Γιατί μόνο «η σοσιαλδημοκρατία με το κράτος δικαίου και πρόνοιας που οικοδόμησε πέτυχε να εξασφαλίσει το καλύτερο βιοτικό επίπεδο και την καλύτερη ποιότητα ζωής που έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα η ανθρωπότητα» (Γ. Σιακαντάρης, Το Πρωτείο της Δημοκρατίας).  

     Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο.  Είναι αποφασισμένο να αλλάξουμε σελίδα στην πολιτική ιστορία, να θέσουμε τέρμα στην παρακμή. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ωραία χρόνια. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ελπιδοφόρο μέλλον!

Ο Νίκος Τσούλιας είναι Γραμματέας του Τομέα Παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα