KAILI
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Συνελήφθη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Έυα Καϊλή, μετά την αποκάλυψη σκανδάλου, που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας και αφορά αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που φέρονται ως ύποπτοι για δωροληψία από «χώρα του Κόλπου», όπως ανακοίνωσε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Συνελήφθη η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η αστυνομία της βελγικής πρωτεύουσας έχει ήδη ερευνήσει 16 σπίτια και έχει κάνει 4 προσαγωγές καθώς υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η χώρα επιχείρησε να επηρεάσει οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις.

Le Soir: Συνελήφθη η Εύα Καϊλή- Για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το Κατάρ επιχείρησε ανάμειξη σε ευρωπαϊκές υποθέσεις, χρηματίζοντας αξιωματούχους. Υπενθυμίζεται ότι η χώρα έχει κατηγορηθεί για παραβιάσεις ανθρώπινων και εργασιακών δικαιωμάτων.

Μεταξύ των προσαχθέντων είναι η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ. 

Οι υπόλοιποι που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για διαφθορά και δωροδοκία με κράτος του Κόλπου, πέρα από την Εύα Καϊλή, είναι σύμφωνα με τη Le Soir, ο Luca Visentini, νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D Pier-Antonio Panzeri καθώς και ο πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Panzeri, νυν συνεργάτης της ομάδας S&D και σύντροφος της Εύας Καϊλή.

Νεότερες πληροφορίες του BRT αναφέρουν ότι η κ. Καϊλή συνελήφθη επ’ αυτοφόρω.

KAILI

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) αναφέρει σχετικά:

«Η βελγική αστυνομία συνέλαβε την Ελληνίδα σοσιαλίστρια ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, μία από τις αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Η σύλληψη, σε σχέση με μια έρευνα για διαφθορά που εμπλέκει την διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κατάρ, έπεται της σύλληψης άλλων τεσσάρων υπόπτων νωρίτερα σήμερα, είπε η ίδια πηγή».

Η ίδια τέθηκε εκτός του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με απόφαση του πρόεδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, σε συνέχεια των ανωτέρω εξελίξεων.

Εγκώμια για το Κατάρ με τους χιλιάδες νεκρούς εργάτες

Υπενθυμίζεται, ότι η κ. Καϊλή είχε ξεσηκώσει μπαράζ διαμαρτυριών όταν σε  δηλώσεις της έκανε λόγο για «πρωτοπορία στα εργασιακά δικαιώματα» στο Κατάρ, επικαλούμενη και την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, του οργανισμού, όμως, που έχει καταγγείλει μαζικούς θανάτους αλλοδαπών εργατών -υπολογίζονται σε 6.500 – στη χώρα.

Υποστήριξε, ακόμη, ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι «απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας».

Ο Ν. Ανδρουλάκης είχε απαντήσει  τότε  πως «δεν είναι άποψη που εκφράζει τις προτεραιότητες της δικής μας παράταξης. Έχουμε άλλη τοποθέτηση  για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εργασιακών συνθηκών».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Erasmus+: Το 20ό Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω υποδέχθηκε τρεις εκπαιδευτικούς από σχολείο της Ισπανίας
Erasmus+: Το 20ό Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω υποδέχθηκε τρεις εκπαιδευτικούς από σχολείο της Ισπανίας
Το 20ό Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω υποδέχθηκε τρεις εκπαιδευτικούς από το δημόσιο σχολείο CEIP Fernando el Católico της Σαραγόσα (Ισπανία)
Erasmus+: Το 20ό Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω υποδέχθηκε τρεις εκπαιδευτικούς από σχολείο της Ισπανίας
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη με επίκεντρο τα Ζωνιανά
ΕΛΑΣ: Μεγάλη επιχείρηση στην Κρήτη: «Ντου» στα Ζωνιανά για ναρκωτικά και απάτες ΟΠΕΚΕΠΕ
Στο μικροσκόπιο τρεις οικογένειες, 16 συλλήψεις και 76 ταυτοποιήσεις – Δεσμεύτηκαν 50 τραπεζικοί λογαριασμοί, κατασχέθηκαν όπλα και ναρκωτικά
ΕΛΑΣ: Μεγάλη επιχείρηση στην Κρήτη: «Ντου» στα Ζωνιανά για ναρκωτικά και απάτες ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Σ.Ζαχαράκη: «Εποχή αλλαγών» στις φοιτητικές εστίες με 10.000 νέες κλίνες και εκτεταμένες ανακαινίσεις
Επενδύσεις, νέες υποδομές και αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας διαμορφώνουν το νέο τοπίο στη φοιτητική στέγαση των ΑΕΙ
Σ.Ζαχαράκη: «Εποχή αλλαγών» στις φοιτητικές εστίες με 10.000 νέες κλίνες και εκτεταμένες ανακαινίσεις
Τρένο
Προσωρινή «παύση» στο Αθήνα–Θεσσαλονίκη: Διακοπή δρομολογίων για 20 ημέρες
Η αναστολή λειτουργίας του βασικού σιδηροδρομικού άξονα συνδέεται με τα έργα μετά τη θεομηνία «Daniel», ενώ παραμένουν ανοιχτά ζητήματα για τη...
Προσωρινή «παύση» στο Αθήνα–Θεσσαλονίκη: Διακοπή δρομολογίων για 20 ημέρες